Domaine MIA, voormalig la Marche, Mercurey


Domaine de la Marche verandert zijn naam in Domaine Mia. De wijngaard is al lange tijd biologisch gecertificeerd en streeft naar biodynamiek. Het landgoed maakt zijn eigen compost, op basis van wijnstokscheuten en koemest, die wordt gebruikt als meststof voor de aanplant. Het gebruik van kruiden- en bloementhee en honing uit hun bijenkorven zorgt voor de immuniteit van de wijnstokken. De bijenkorven op het domein helpen ook om de biodiversiteit te bevorderen. Het is een deugdzaam ecosysteem. De kwaliteit van de wijn hangt van de goede omgangsvormen tussen het land en de mensen af. Een veeleisende zorg, van details en van elk moment, van de wijngaard tot de kelder, gebracht door Mia, en de hele team; Alain, Romain, Cédric, Joëlle, Jean-Michel, David, Amélie, Théo en Baronne, de trekpaard die het domein ploegt.

Mercurey Blanc, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, Bio

Het is het sterke trekpaard Baronne dat de mooiste wijnstokken van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne bewerkt. De handmatige oogst, de zorgvuldig uitgevoerde klassieke vinificatie en de vatrijping van 12 maanden, geeft de wijn zijn complexiteit en weelderigheid.

Prijs vanaf €31,85

Mercurey Rouge, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, Bio

Deze Mercurey, afkomstig van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne, onderscheidt zich door zijn oude wijnstokken en door het manuele werk of dat van een trekpaard. Een goede levendige bodem en een wijngaard in harmonie met de natuur verbeteren de druiven. Dankzij de zorg, de hygiëne en de controle van de temperatuur tijdens het hele wijnbereidingsproces kan het gebruik van sulfieten worden beperkt, zodat deze bourgogne zich optimaal kan ontwikkelen na een rijping van 12 maanden in eikenhouten vaten.

Prijs vanaf €31,85

Rully Blanc Bio, Vieilles Vignes, Domaine de la Marche

Het perceel is gelegen op de top van een plateau op een hoogte van 300m, op een klei-kalkachtige ondergrond bedekt met rode, ondiepe en steenachtige grond. De vele kleine witte steentjes contrasteren met de rode gloed van de aarde.

Prijs vanaf €31,85