Emilia Romagna

Cantine San Patrignano, Emilia-Romagna

Cantine San Patrignano is een uniek voorbeeld van sociale integratie van jonge drugsverslaafden. Zij krijgen er de kans om een nieuw beroep aan te leren waar kwaliteit rijmt met waarden, verantwoordelijkheid en fierheid op zichzelf. De vinificatie wordt geleid door de gereputeerde wine maker, Ricardo Cotarella. De wijnen van San Patrignano maken deel uit van de beste Crus van Emilia Romagna. Zij worden regelmatig beloond in de Gambero Rosso en door Wine Spectator. Deze wijnen zullen binnenkort bio-gecertificeerd worden.

Donelli, Lambrusco (Since 1915)

In 1915 besloot Adolfo Donelli van zijn passie zijn vak te maken. Deze fles Vintage dateert van 1915 en omsluit een Lambrusco Amabile van hoog niveau, die sinds haar creatie een wereldwijde reputatie vestigde. Sinds bijna een eeuw is de drijfveer van dit familiale wijnhuis niet veranderd, opgeklommen tot absluut de nummer 1 in de productie van kwaliteitsvolle Lambrusco. Donelli slaagde erin de moderne vinificatietechnieken van vandaag te verenigen met traditie. Het wijnhuis Donelli wordt regelmatig geassocieerd met de verenigingen van Ferrari en Maserati. Al jaren is Donelli exclusieve hoofdsponser van de Scuderia Ferrari op de circuits van de Formule 1 en is prominent aanwezig bij de grootste italiaanse sportkampioenschappen.