HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Estandon


Estandon is het oudste en belangrijkste merk van de Provence, dat reeds vanaf het prille begin haar persoonlijkheid drukt op de wijnen van AOC Côtes de Provence. De wijnmakers van Estandon streven ernaar om van elke jaargang een waar plezier en genot te maken. Dit merk vertegenwoordigt vandaag de dag maar liefst 10% van de totale productie van de wijnen uit de Provence. De wijngaarden zijn verdeeld over 2.000 ha rond Flayosc, Le Thoronet en Le Cannet in een landelijke omgeving waar de wijnstokken omringt worden door eiken en olijfbomen. Dit neemt ons mee naar een authentiek en heerlijk universum. Het vlaggenschip van het gamma is afkomstig van wijnstokken die zijn aangeplant aan de voet van de berg Sainte Victoire, ten oosten van Aix-en-Provence, een natuurgebied dat profiteert van een continentaal microklimaat en een arme bodem die royale wijnen oplevert. "Les vignes de l'Insolence" IGP Méditerranée, liggen in het noorden van het natuurpark Sainte Baume in Seillons-Source-d'Argens op bijna 400 meter hoogte, waar ze het dorp omringen. Om praktische redenen wordt de vinificatie uitgevoerd in de nabijgelegen kelder van Les Vignerons de Provence in Brignoles.

Insolence d'Estandon, Rosé, IGP MéditerranéeEstandon

De zeer verfijnde fles van de "Insolence" rosé, legt de nadruk op verleiding, plezier, gezelligheid en vrijgevigheid. De wijngaarden omringen een prachtig dorp in het noorden van het natuurpark van Sainte Baume.

Prijs vanaf €9,60

Insolence d'Estandon, Blanc, IGP MéditerranéeEstandon

Deze expressieve en gastronomische wijn is er eentje om te delen. De druiven komen uit het hart van de Provence, ten zuidwesten van het vinificatiecenter in Brignoles.

Prijs vanaf €9,60

Insolence d'Estandon, Rood, IGP MéditerranéeEstandon

Deze prachtige, exclusieve en verleidelijke fles is gemaakt voor uw plezier. De wijn is afkomstig van het rotsplateau van Roquebrussanne in het hart van de Provence tussen Toulon en Brignoles.

Prijs vanaf €9,60

Estandon "Héritage", Côtes-de-ProvenceEstandon

De wijngaarden van Estandon bevinden zich in een idyllisch landschap, rond Flayosc, Le Thoronet en Le Cannet. Deze rosé heeft een prachtige lichtroze kleur, een floraal boeket en hints van wit fruit. In de mond is hij rond, zijdezacht en elegant.

-15%
Prijs vanaf €11,45

Impression, Estandon, Côtes-de-Provence Sainte-VictoireEstandon

Een echte terroir-expressie, van arme en goed gedraineerde bodems, waar de wijnstok met veel moeite waterdruppels uit de kalksteen en kleiachtige zandsteen trekt om een heerlijke, levendige en krachtige rosé te produceren.

Prijs vanaf €16,75