Fable Mountain Vineyard (Tulbach), South-Africa


De Fable Mountain wijngaard die zich in de Witzenberg vallei bevindt (Western Cape), onthult graag zijn kenmerkende oude chenin, syrah, grenache en mourvedre stokken. Zijn 15 hectaren liggen in een verbluffende omgeving van oude rotsen, leisteen en fossielen op een hoogte van 500 tot 600 meter. Fable leert ons dat elke wijn zijn eigen geschiedenis schrijft. Dankzij een biodynamische vinificatie bezitten deze wijnen een energie en zuiverheid die weerspiegeld wordt in aromatische en smakelijke sensaties.

Fable Mountain Vineyards Bio, Jackal Bird

De naam van deze wijn is afkomstig van roofvogels die 's middags boven de percelen vliegen en genieten van de thermische wind. Gemaakt van biodynamisch verbouwde chenin, grenache, roussanne, viognier en chardonnay en volledig manueel geteeld. Deze wijn is vol van smaak met een mineraal, iets wat gerookt toetsje en met de geur van bloemen en tropisch fruit. Hij is perfect in balans en heel lekker bij licht gekruide Aziatische gerechten.

Prijs vanaf €23,95

Fable Mountain Vineyards Bio, Night Sky

Op deze ongerepte plaats worden er wel eens luipaarden gezien dicht bij de percelen met biodynamisch geteelde syrah, mourvèdre en grenache. Deze wijn is vernoemd naar de duizenden sterren die de nacht verlichten. Hij is zijdeachtig, met aroma s van kersen, zwart fruit, amandel, zoethout en peper. Zeer aangename wijn met buitengewone finesse, te serveren bij rosbief, stoofschotels en kazen, zoals Stilton.

Prijs vanaf €23,95