Fazi-Battaglia


Dit wijnhuis uit de omgeving van de Marken werd in 1949 opgericht door de twee families, Fazi en Battaglia. Zij stonden aan de basis van de invoering van de beschermde oorsprongsbenaming (DOC) Castello Di Jesi Classico. Sinds de jaren '60 kent deze wijn een wereldwijd succes dankzij zijn unieke karakter eigen aan het terroir, de focus op de inheemse druivensoort en de bijzondere identiteit van de kruikvormige fles, uitgerust met een klein perkament. Het is een echte iconische fles.Het wijndomein strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 280 ha in een landelijk en heuvelachtig landschap, opgesmukt door kleine versterkte dorpen (Castello), die boven de wijngaarden uitsteken. De nabijheid van de Adriatische kust zorgt voor een koel klimaat, ideaal voor de teelt van de verdicchio druif.

Falerio Pecorino DOC, Fazi Battaglia

Deze wijn komt van de heuvels in de Marken waar de met de hand geoogste Pecorino-druif delicaat wordt geperst. Daarna volgt de vinificatie waarbij de most gedurende 4 maanden in contact blijft met de droesem om de wijn alle oorspronkelijke frisheid mee te geven. Bleke goud-gele kleur, een neus van groene appel, zilt met kruidige nuances. Fris en pittig met een frisse en minerale afdronk.

Prijs vanaf €9,10

Verdicchio dei Castelli dei Jesi D.O.C. Classico, "Titulus", Fazi Battaglia

Strogele kleur met een groene reflectie. Hij heeft een complex bouquet van perzik en appel en is zowel floraal als mineraal. Veel lengte en intensiteit in de mond met een vleugje bittere amandelen in de afdronk.

Prijs vanaf €9,10