Fontanafredda, Piémonte


Fontanafredda was eigendom van de eerste koning van Italië: Vittorio Emanuele II, om vervolgens eigendom te worden van de eerste bank van Italië, La Monte di Paschi di Siena. Dit prestigieuze wijnhuis wordt wereldwijd erkend als één van de beste ambassadeurs van de wijngaarden van Piémonte. Pionier met geschiedenis in de streek van de Barolo, is Fontanafredda eigenaar van het grootste aaneengesloten perceel, gelegen in het hart van de Barolo, in Serralunga d'Alba. Op dit domein vinden we het enige «kasteel» binnen deze appellatie en unieke kelders waarin de wijnen langzaam kunnen rijpen. Fontanafredda biedt - dankzij zijn wijngaarden en lange traditie - een compleet gamma wijnen van Piémonte van hoge kwaliteit en gemaakt met respect voor de natuur (overgang naar biologische teelt en zo weinig mogelijk gebruik van sulfieten tijdens de vinificatie. Sinds 2008 is de innovatieve «créateur» Mr Farinetti, tevens bedenker van Eataly, en fervent aanhanger van het kwalitatieve, gastronomische concept « Slow Food », waarvan hij de eigenaar is.

Grignolino Piemonte DOC, Fontanafredda

Grignolino is een oude druif uit de Piëmont. De naam is afgeleid van "grignole", wat in dialect pit betekent, omdat de bessen er veel van bevatten.

Prijs vanaf €10,20

Moscato d'Asti DOCG, Fontanafredda

De witte muskaatdruiven vormen de basis van deze feestelijke wijn, afkomstig van de hellingen van Seralunga en Alba in Piemonte. Dankzij een aangepaste vinificatie, krijgen we een wijn met slechts 5% alcohol en met een zachte, sappige en uitstekende afdronk. Hij onthult aroma's van vers fruit, vers geplukte druiven, muskus, honing, salie en oranjebloesem.

Prijs vanaf €12,95

Solerose Rosato, Langhe DOC Fontanafredda

Een warme, zanderige en goed gedraineerde bodem op de hellingen van de Lange, het gebruik van karakteristieke druiven zoals barbera, dolcetto en nebbiolo én een aangepaste vinificatie met koude maceratie, geven deze wijn de nodige fraîcheur en fruitigheid. De aroma's doen denken aan framboos, bosbes en aardbei gevolgd door een mooie frisse smaak in de mond.

Prijs vanaf €13,60

"Raimonda" Barbera d'Alba DOC, Fontanafredda

Deze barbera d'Alba van Fontanafredda, één van de iconische producenten uit Piémonte, heeft heerlijke aroma's van rijp fruit en specerijen.

Prijs vanaf €14,50

"Pradalupo" Roero Arneis DOCG, Fontanafredda

Afkomstig van een kleine, nog onbekende appellatie en gemaakt van de arneis druif, die hem zijn frisse, delicate karakter geeft met aroma's van peer en acaciahoning.

Prijs vanaf €14,90

Gavi del commune di Gavi DOCG, Fontanafredda

Deze Piedmontese appellatie onderscheidt zich door zijn delicate karakter en zijn elegantie. Deze wijn gemaakt van de cortese-druif is aangenaam fruitig (exotische vruchten) met een goede balans en lengte.

Prijs vanaf €14,90

Ebbio, Langhe Nebbiolo DOC "Grappolo Intero" Fontanafredda

"Grappolo Intero" verwijst naar de voorouderlijke techniek die bestaat uit het insluiten in vaten van gekneusde en afgeriste druiven samen met een deel van hele druiven die rechtstreeks van de wijngaard komen. Het is de zogenaamde intra-pelliculaire gisting die voor harmonieuze aroma's zorgt.

Prijs vanaf €15,90

Brachetto d'Acqui DOCG, Fontanafredda

De brachetto druif is een kruidige, fruitige en aromatische, lokale druif uit de regio Acqui in Piemonte (in de buurt van Alba). Na de zogenaamde charmat-vinificatie wordt de wijn licht en zoet, omwille van de natuurlijke niet-vergiste suikers en heeft hij een licht paarse kleur. De koude vinificatie zorgt voor aroma's van fruit, wilde aardbeien en bloemen, vooral rozen.

Prijs vanaf €16,75

Langhe Bianco D.o.c. "Marin", Fontanafredda

Marin is de naam van een zeewind die voor een gezonde oogst zorgt. Hij katalyseert de aroma's van de natuur waardoor hij waait en schenkt die aan de druiven van de Langhe-streek. De twee complementaire variëteiten, nascetta & riesling, vormen een uitstekend evenwicht, geschikt voor een lange houdbaarheid. Een conviviale wijn, evenwichtig, fris, met vleugjes van citrusvruchten en rozemarijn.

Prijs vanaf €19,80