Frankrijk


Dit uitgestrekte land met meer dan 785.000 hectare wijngaarden is gekend omwille van de diversiteit en omwille van de kwaliteit van zijn wijnen. Wellicht zijn het de veelzijdigheid en de complexiteit van deze wijnen die ze zo geliefd maken. Onder de grote tenoren vinden we uiteraard de wijnen van Bordeaux en van Bourgogne, maar laat ons toch ook niet vergeten stil te staan bij de rijkdom van andere, mogelijk minder gekende streken zoals de Rhônevallei, het Loiredal of het Zuidwesten, waar we zeer gevarieerde producten ontmoeten. In tegenstelling met de Nieuwe Wereld-landen waar door het heersende "liberalisme" de merknaam als kwaliteitszegel geldt, beheert het INAO (Institut National d'Appellation d'Origine) in Frankrijk de typiciteit en de kwaliteit van de appellatie-wijnen.

Om Frankrijk als wijnland te doorgronden moet u zich een doorzichtige landkaart voorstellen die bezaaid is met pastelkleurige vlekken : de druivenrassen verdeeld over de "climats". U legt over deze kaart een geologische kaart met bodem- en onderbodemstructuren. Daar bovenop legt u er een met de kweekmethodes enz... Deze ingebeelde kaart, gevormd door een veelvuldigheid van factoren zou u "Frankrijk wijnland" tonen als een mozaïek waarvan elke unieke kleur een onderscheiden smaak voorstelt. Wat een rijkdom !

Pol Clément, "Sélection" effervescent

Om aan de drempel van 8,5% vol. alcohol vol te blijven en om te geieten van een aantrekkelijk accijnstarief, is deze drank onderworpen aan de toevoeging van water en mag dit product dan ook niet de vermelding van schuimwijn dragen. Hij is licht met delicate tonen van peer en muscat. Het is een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Prijs vanaf €5,55

Jardins de Gascogne Blanc, IGP de Gascogne,

De appellatie strekt zich uit over goedgelegen hellingen, tussen de Pyreneeën en de oceaan. Het is het land van de armagnac, waarvan de wijnen getypeerd worden door frisheid, puurheid en levendigheid. Frisse en elegante neus, met aroma’s van geel vruchten en een vleugje citrusfruit (pomelo). De mond is strak en evenwichtig en neemt de aroma’s van de neus over.

Prijs vanaf €6,10

Jardins de Gascogne Rosé, IGP de Gascogne

Een modern vinificatieproces maakt het nu mogelijk om uitstekende rosé's te produceren uit de armagnac regio in de Gers, waar de wijnstokken op een duurzame manier worden geteeld.

Prijs vanaf €6,10

Jardins de Gascogne Rouge, IGP de Gascogne

De wijnboeren zetten zich in voor een nauwkeurig beheer van de wijngaard, met respect voor het milieu en de eeuwenoude tradities eigen aan het prachtige Gascogne. Een soepele en smaakvolle rode met een modern karakter. Hij is goed in balans en vertoont fijne aroma's van rood fruit, lactose (kersen- en frambozenyoghurt) en verse kruiden. Een wijn met rijpe tannine en een ronde afdronk.

Prijs vanaf €6,10

Rouge Rubis "Collection" Bouchard Aîné & Fils

Een charmante, fruitige rode wijn, gemaakt in de stijl van gamay. Drink hem iets gekoeld.

Prijs vanaf €6,55

Blanc de Blancs "Collection" Bouchard Aîné & Fils

Dankzij zijn charme en constante kwaliteit, blijven klanten al jaren trouw aan deze lichte, zachte en frisse wijn.

Prijs vanaf €6,55

Rosé, "Collection" Bouchard Aîné & Fils

Mooie evenwichtige rosé, met lichtroze kleur en fruitige aroma's zonder te overdrijven. Het is een vlotte drinker.

Prijs vanaf €6,55

Collection Bouchard Aîné & Fils, Rouge, Grenache-Syrah

De twee grootste druivensoorten van de Rhônevallei. Heerlijke aroma's van peper, verse kurkuma en rood fruit. De smaak is zacht, lekker, rond met mooie pittige tannines.

Prijs vanaf €6,90

Collection" Bouchard Aîné & Fils, Blanc, Grenache-Colombard

Een witte blend van grenache en colombard (deze laatste afkomstig uit het zuid-westen van Frankrijk) met aroma's van citrus en exotisch fruit. Een fruitige, verfrissende wijn.

Prijs vanaf €6,90