HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Graves Pessac-Leognan


De streek van de Graves, ten zuiden van de stad Bordeaux ontleent haar naam aan haar bodem die bestaat uit kleine keitjes die men "graves" noemt. De streek brengt rode en opmerkelijke droge witte wijnen voort en is mede daarom de favoriete appellatie van de Bordelezen.
Net aan de rand van de stad, tussen de gemeenten Pessac en Léognan, werd er in 1987 een soort van onderverdeling van de Graves gecreëerd met als naam Pessac-Léognan, dit is waar de meest gereputeerde kastelen liggen.

Château Haut Mayne, Graves BlancChâteau Haut Mayne, Vignobles Boyer

Michel Boyer verwierf Château Haut Mayne in Cérons ten zuiden van Bordeaux, omwille van zijn uitzonderlijke bodem bestaande uit grind en gepolijste stenen door de Garonne. Hun "Réserve" wijn, is een samenstelling van verschillende cuvées, die voldoen aan de specifieke eisen van de gastronomie. Heerlijke wijn, gemaakt van 60% sémillon en 40% sauvignon, met een prachtige neus van citrus, witte bloemen en vanille.

Prijs vanaf €12,05

Château Haut Mayne, Graves RougeChâteau Haut Mayne, Vignobles Boyer

Michel Boyer verwierf Château Haut Mayne in Cérons ten zuiden van Bordeaux, omwille van zijn uitzonderlijke bodem bestaande uit grind en gepolijste stenen door de Garonne. Hun "Réserve" wijn, is een samenstelling van verschillende cuvées, die voldoen aan de specifieke eisen van de gastronomie. Mooie evenwichtige neus met kruiden, een vleugje hout en uitgesproken aroma's van rood en zwart fruit.

Prijs vanaf €12,05

Clos Floridène, Graves Blanc, Denis DubourdieuClos Floridène, Graves, Denis Dubourdieu

Familie-eigendom van Florence en Denis Dubourdieu, professor aan het oenologisch instituut faculteit van Bordeaux en initiatiefnemer van de "nieuwe" bordelese witte wijnen. Deze wijn gemaakt van sémillon en sauvignon blanc druiven kreeg de naam "Floridène" en is een samensmelting van de namen Florence en Denis. Een wijn vol finesse maar tegelijk krachtig en met een subtiele houtlagering, komt dicht in de buurt van de kwaliteit van een pessac-léognan. Te serveren bij de betere visgerechten.

Prijs vanaf €19,40

Clos Floridène, Graves Rouge, Denis DubourdieuClos Floridène, Graves, Denis Dubourdieu

Deze rode "Floridène" is een blend van 72% cabernet sauvignon en 28% merlot. Hij heeft een fruitig karakter dat geaccentueerd wordt door mooi geïntegreerde houttoesten. Een elegante wijn die heerlijk smaakt bij lamsvlees.

Prijs vanaf €20,30

Château Lamothe Bouscaut Rouge, Pessac-LéognanChâteau Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Dit kasteel in Cadaujac bestaat al sinds de middeleeuwen. Het werd gekocht door de familie Lurton, maar wordt gerund door Sophie Lurton. De wijn is voornamelijk gemaakt van merlot aangevuld met cabernet sauvignon. De neus is iets of wat houtachtig met hints van brioche, donker fruit, pruimen en zoethout.

Prijs vanaf €22,86

Château Lamothe Bouscaut Blanc, Pessac-LéognanChâteau Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Dit prachtige kasteel uit de XVIIe eeuw is gelegen in Cadaujac. Trouw aan terroir en aan voortdurende verbetering onderheven. Gemaakt uit een evenwichtige blend van sémillon en muscadelle met in de mond aroma's van citrus en tropisch fruit.

Prijs vanaf €23,85

Château Bouscaut Rouge, Pessac-Léognan Grand Cru ClasséChâteau Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Een grand cru classé uit de Pessac-Léognan, samengesteld uit een klein gedeelte merlot, aangevuld met cabernet sauvignon en een beetje malbec. Sappige, vlezige wijn die zowel krachtig als harmonieus is, een sterk karakter bezit en nog aantrekkelijker wordt na tien jaar bewaring.

Prijs vanaf €31,65

Château Bouscaut Blanc, Pessac-Léognan Grand Cru ClasséChâteau Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Blend met gelijke verdeling sémillon en sauvignon (50/50). Hij onderging een houtlagering van 1 jaar waarvan 50% in nieuwe eiken vaten. De aroma's van rijp wit fruit en houtachtige toetsen, geven hem soepelheid en een mooie lange afdronk.

Prijs vanaf €35,10