HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Italie

Bosco del Merlo, Veneto

De familie Paladin hecht zeer veel belang aan onderzoek, toewijding en respect voor traditie en ze passen deze waarden dan ook volledig toe op dit domein dat sinds 1988 in familiebezit is. Onderzoek, naar talrijke studies op gebied van wijnstokken, druivelaars en oenologie (vinificatie aangepast aan de druivenrassen), in samenwerking met verschillende universiteiten. Toewijding, omdat de hele familie voor 100% betrokken is in de wijngaard en de wijnproductie. Zij waken over het welzijn van de wijnstokken (footprint en ecologisch programma) in symbiose met het rurale en pastorale landschap. En op hun beurt worden ze hiervoor vergoed door de natuur. Traditie, voor het behoud van bepaalde oudere percelen, een manuele oogst en andere fijne details die sinds de Romeinse tijd ongewijzigd zijn gebleven en dit alles gecombineerd met een moderne en verzorgde oenologie. Van grondstof tot goddelijke nectar en dit door familiale toewijding, onderzoek en het intelligente gebruik van nieuwe technologieën met behoud van traditie. Het gamma witte en rode wijnen van het domein Bosco del Merlo wordt aangevuld met 's werelds meest gewaardeerde wijn van Veneto : Prosecco.

Cantine Bertani

Bertani "De expressie van een unieke stijl". Bertani behoort tot de top van de Veronese wijnbouw. Deze producent heeft sinds 1857 zonder onderbreking geijverd voor innovatie, met respect voor authenticiteit en traditie. De oprichter en tevens vrijheidsstrijder, zocht zijn toevlucht in Bourgogne onder de bescherming van Dr. Jules Guyot (bekend om zijn wetenschappelijk werk in de wijnbouw en oenologie). Na de Italiaanse eenmaking, keerde hij met een vernieuwende know-how terug naar zijn vaderland, meer bepaald naar Grezanna in de Valpantena vallei ten noorden van Verona. Vervolgens verwierf Bertani een prestigieus domein in Valpolicella Classico: Tenuta Novara. Het is hier dat men de beroemde Amarone wijnen produceert van zorgvuldig geselecteerde corvina druiven die op terrassen geteeld worden. Vanaf het prille begin kennen deze wijnen reeds een zeer groot succes! Naast respect voor traditie en authenticiteit, neemt Bertani vooral de tijd om bepaalde zaken te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het traditioneel drogen op houten rekken. Het indrogen van de druiven gedurende 4 maanden in de historische zolders van het domein levert meer concentratie op en zorgt voor een rijkere Amarone stijl. Een lange veroudering van minimum 6 jaar in houten vaten en een rijping op fles van 2 jaar is vereist voordat hij op de markt gebracht wordt en tot iconische wijn evolueert. Een van hun specialiteiten is de mythische 'secco Bertani', die gerijpt wordt in vaten van kastanje- en kersenhout. Deze wijnen van hoge authenticiteit, waren vroeger enkel voor de monarchie bestemd en behoren vandaag nog steeds tot de beste wijnen van de appellaties rond de stad Verona.

Cantine San Patrignano, Emilia-Romagna

Cantine San Patrignano is een uniek voorbeeld van sociale integratie van jonge drugsverslaafden. Zij krijgen er de kans om een nieuw beroep aan te leren waar kwaliteit rijmt met waarden, verantwoordelijkheid en fierheid op zichzelf. De vinificatie wordt geleid door de gereputeerde wine maker, Ricardo Cotarella. De wijnen van San Patrignano maken deel uit van de beste Crus van Emilia Romagna. Zij worden regelmatig beloond in de Gambero Rosso en door Wine Spectator. Deze wijnen zullen binnenkort bio-gecertificeerd worden.

Cantine Volpi, Marche

Volpi is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1914. Het is gelegen in Tortona tussen Milaan en de Middellandse Zee in het wijnbouwgebied van Colli Tortonesi, Gavi en Oltrepo Pavese. Dankzij contracten met wijnbouwers uit Midden-Italië, worden er bij Volpi ook enkele wijnen uit Marche geproduceerd, zoals hun iconische en biologische wijn; Boirà, wat zoveel betekent als "gauwdief", maar ook "degustatie-pipet". Het vinificatieproces wordt begeleid door de bekende wijnmaker Giuliano Noè.

Cantine Volpi, Piemonte

Volpi is een familiebedrijf van 28 ha dat werd opgericht in 1914. Het is gelegen in Tortona tussen Milaan en de Middellandse Zee in het wijnbouwgebied van Colli Tortonesi, Gavi en Oltrepo Pavese. Men maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken en materialen, zowel voor het vinificatieproces, voor het verouderen van de wijnen als voor de botteling. De barbera druif gedijt goed op verschillende bodemsoorten van de regio. Dit is een wijn die dankzij zijn elegantie en mooie balans een groot succes kent over heel de wereld.

Donelli, Lambrusco (Since 1915)

In 1915 besloot Adolfo Donelli van zijn passie zijn vak te maken. Deze fles Vintage dateert van 1915 en omsluit een Lambrusco Amabile van hoog niveau, die sinds haar creatie een wereldwijde reputatie vestigde. Sinds bijna een eeuw is de drijfveer van dit familiale wijnhuis niet veranderd, opgeklommen tot absluut de nummer 1 in de productie van kwaliteitsvolle Lambrusco. Donelli slaagde erin de moderne vinificatietechnieken van vandaag te verenigen met traditie. Het wijnhuis Donelli wordt regelmatig geassocieerd met de verenigingen van Ferrari en Maserati. Al jaren is Donelli exclusieve hoofdsponser van de Scuderia Ferrari op de circuits van de Formule 1 en is prominent aanwezig bij de grootste italiaanse sportkampioenschappen.

Fazi-Battaglia

Dit wijnhuis uit de omgeving van de Marken werd in 1949 opgericht door de twee families, Fazi en Battaglia. Zij stonden aan de basis van de invoering van de beschermde oorsprongsbenaming (DOC) Castello Di Jesi Classico. Sinds de jaren '60 kent deze wijn een wereldwijd succes dankzij zijn unieke karakter eigen aan het terroir, de focus op de inheemse druivensoort en de bijzondere identiteit van de kruikvormige fles, uitgerust met een klein perkament. Het is een echte iconische fles.Het wijndomein strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 280 ha in een landelijk en heuvelachtig landschap, opgesmukt door kleine versterkte dorpen (Castello), die boven de wijngaarden uitsteken. De nabijheid van de Adriatische kust zorgt voor een koel klimaat, ideaal voor de teelt van de verdicchio druif.

Fontanafredda, Piémonte

Fontanafredda was eigendom van de eerste koning van Italië: Vittorio Emanuele, om vervolgens eigendom te worden van de eerste bank van Italië, La Monte di Paschi di Siena. Dit prestigieuze wijnhuis wordt wereldwijd erkend als één van de beste ambassadeurs van de wijngaarden van Piémonte. Pionier met geschiedenis in de streek van de barolo, is Fontanafredda eigenaar van het grootste aaneengesloten perceel, gelegen in het hart van de Barolo, in Serralunga. Op dit domein vinden we het enige «kasteel» binnen deze appellatie en unieke kelders waarin de wijnen langzaam kunnen rijpen. Fontanafredda biedt - dankzij zijn wijngaarden en lange traditie - een compleet gamma wijnen van Piémonte van hoge kwaliteit en gemaakt met respect voor de natuur. Sinds 2008 is de innovatieve «créateur» Mr Farinetti, tevens bedenker van Eataly, en fervent aanhanger van het kwalitatieve, gastronomische concept « Slow Food », waarvan hij de eigenaar is.

Frizzo

FRIZZO HUGO en FRIZZO HUGO Rosé zijn onze nieuwste BIO premix cocktails. Deze zijn verkrijgbaar in een 75cl en een 20cl fles. FRIZZO is een heerlijk verfrissende combinatie van sprankelende BIO wijn, zoete vlierbloesemsiroop en een vleugje limoen. Het drankje heeft een reis gemaakt van Italië langs Oostenrijk, Duitsland en heeft intussen al veel populariteit gewonnen in Europa. Serveer deze heerlijke BIO aperitief in een groot wijnglas met een schijfje limoen en muntblaadjes over ijs.

La Macinaia

Karel De Gucht is sinds 2000 eigenaar van een prachtig Toscaans domein : La Macinaia dat zich in San Vincenti, in de buurt van chianti classico situeert. Als echte wijnliefhebber en met 5,80 ha wijngaarden rondom zijn woning, besloot hij zonder al te veel aarzeling om er zijn eigen wijnen te produceren. Bijgestaan door een lokale oenoloog produceert hij intussen 3 wijnen op basis van sangiovese en een aangepaste vinificatie : een rosso toscano die jong en fris is, een chianti classico met 12 maanden vatrijping en de chianti classico riserva, die 24 maanden op eiken vaten van 500 L verouderd werd.

La Torre, Puglia

In de hiel van de laars zag een oenologische vernieuwing het levenslicht. De wijnen worden gemaakt met de beste druiven van de beste terroirs. Een aangepaste vinificatie geeft aan deze wijnen veel rondheid, structuur en finesse.

Nuraghe Supramonte, Sardegna

Dit domein ligt binnenin de Supramonte, een bergmassief van 35.000 ha, die een brede kuststrook vormt en zich uitstrekt van het midden naar het westen van het eiland. Nuraghe dankt zijn oorsprong aan de overblijfselen van de Nuraghic geschiedenis (tussen 1800 en 300 voor Christus). Dit kan je zien aan de conische torens in de vorm van een afgeknotte kegel. Net als vele andere Italiaanse regio’s heeft Sardinië kunnen profiteren van duidelijke kwalitatieve verbeteringen. Van de bodem, het klimaat en de druivensoorten, twee zeer bekende zijn de vermentino, ook wel bekend als rolle in de Provence, en de cannonau, lokale naam voor grenache. Het zijn zonovergoten wijnen, helder, fruitig, en heerlijk fris.

Paladin, Veneto

De familie Paladin hecht zeer veel belang aan onderzoek, toewijding en respect voor traditie en ze passen deze waarden dan ook volledig toe op dit domein dat sinds 1988 in familiebezit is.Onderzoek, naar talrijke studies op gebied van wijnstokken, druivelaars en oenologie (vinificatie aangepast aan de druivenrassen), in samenwerking met verschillende universiteiten.Toewijding, omdat de hele familie voor 100% betrokken is in de wijngaard en de wijnproductie. Zij waken over het welzijn van de wijnstokken (footprint en ecologisch programma) in symbiose met het rurale en pastorale landschap. En op hun beurt worden ze hiervoor vergoed door de natuur.Traditie, voor het behoud van bepaalde oudere percelen, een manuele oogst en andere fijne details die sinds de Romeinse tijd ongewijzigd zijn gebleven en dit alles gecombineerd met een moderne en verzorgde oenologie. Van grondstof tot goddelijke nectar en dit door familiale toewijding, onderzoek en het intelligente gebruik van nieuwe technologieën met behoud van traditie.Het gamma witte en rode wijnen van het domein Bosco del Merlo wordt aangevuld met 's werelds meest gewaardeerde wijn van Veneto: Prosecco.

Retablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

In de buurt van Trapani, aan de westkust van Sicilië, ligt de wijngaard Feudi di Castellazzo, Retablo. Een team op hoog niveau, gedirigeerd door Salvino Croporotta rechtstreekse familie van de Baronnen Spano, poduceert er volgens de regels van de biologische landbouw. Met de namen van de wijnen wordt hulde gebracht aan de geschiedenis van het eiland, vernoemd naar de mythische personages van de Siciliaanse cultuur. Sarenas : figuur uit de oude mythologie, half vrouw, half vis, beschreven in de Odyssee van Ulysse (Homeros). Sollazzo : de naam gegeven aan de prachtige tuinen, plaats voor meditatie en romantiek, de trots van de rijke en machtige Byzantijnse adel. Floriant : Siciliaanse held die een Byzantijnse prinses kidnapte om later met haar te trouwen en daarmee voor vrede zorgde tussen de twee beschavingen.

San Leonino

Het landgoed werd in 1994 aangekocht door de familie Angelini, die ook Bertani en Fazi Battaglia bezit. Vandaag bestrijkt het wijndomein San Leonino een gebied van 52 ha wijnstokken, gelegen in de gemeente Castellina in Chianti (tussen Firenze en Siena). Het dankt zijn naam aan de romaanse kerk "San Leonino" en inspireerde tevens het logo op de klokkentoren van deze kerk. De hele filosofie van dit wijndomein is erop gericht om authenticiteit te bewaren, door het gebruik van de sangiovese druif en met behoud van een frisse en klassieke stijl.

Tenuta Trerose, Vino Nobile di Montepulciano

Villa Poggio Salvi, Toscana

De naam Villa Poggio Salvi vindt zijn oorsprong in de "vruchtbare helling" gaande van de top van Montalcino en die zich uitstrekt naar de Tyreense zee. De mensen uit de regio van Maremma werden altijd aangetrokken door deze mooie ligging, waar een pure lucht heerst (eikenbossen en mediterraanse vegetatie). Sinds de XVIe eeuw vindt men hiervan sporen terug in de archieven van Montalcino. Villa Poggio Salvi bezit vandaag 23 ha wijngaard met sangiovese grosso als beplanting. Nabij Montalcino bezit Villa Poggio Salvi 20 ha binnen de appelatie chianti colli senesi en nog eens 3 ha te Scansano met de appelatie morellino.