Italie
Italië bezit 713.146 hectare wijngaarden voor een productie van iets meer dan 6 miliard flessen waaronde ongeveer de helft geexporteerd wordt. In Italië zijn de wijngaarden alomtegenwoordig, van Friuli en Alto Adige, waar we noordelijke witte druivenrassen terugvinden zoals riesling, tot Sicilië waar er meer zuidelijke variëteiten worden aangeplant zoals Nero d'Avola. In Italië zijn er vier categorieën van wijnen:
1) DOCG, denominazione di origine controllata e garantita, dit is de top van de hiërarchie;
2) DOC, denominazione di origine controllata;
3) IGT, indicazione geografica tipica de equivalent van "vins de pays" of IGP
4) "vino di Italia", eenvoudige tafelwijn maar met een misleidende naam want tot deze categorie kunnen zeer grootse wijnen behoren.
Over het algemeen, vallen wijnliefhebbers op de regio's Piemonte en Toscane omwille van hun zeer kwalitatieve wijnen zoals de Barolo en Barbaresco, de Brunello di Montalcino, de Vino Nobile di Montepulciano en de Chianti Classico (allemaal DOCG’s waarvan de laatste drie gedomineerd worden door de sangiovese druif).
De montepulciano druif die voornamelijk aangeplant wordt in de regio Abruzzo, heeft een intense robijnrode kleur, aroma's van bloemen en rijp fruit. In de mond is hij vol en vlezig.
Giardini d'Italia vertegenwoordigt een boeket geïnspireerd door de geuren van de meest emblematische wijnen van Noord-Italië.
Het label is geïnspireerd op Italiaanse tuinen die, net als de wijngaard, zorg en toewijding vragen, maar waarvan de schoonheid al sinds de oudheid een referentie blijft. Chiaretto verwijst naar de pioenroos-achtige kleur en Bardolino is de appellatie.
Een gezellige wijn voor maximaal plezier. Hij is afkomstig van de morenische heuvels in Veneto, gevormd door kalksteenkiezels die door oude gletsjers zijn meegebracht en waar de merlot vastgroeit.
Deze strogele chardonnay van het Italiaanse land is zeer herkenbaar. Rijp wit fruit, aroma’s van perzik met nuances van limoen in de neus. Een fruitig wijn met toetsen van citrusvruchten en een aangename, lange afdronk.
Afkomstig uit Italië, zal deze merlot u aangenaam verrassen door zijn soepele en frisse karakter. Licht paars van kleur met een intense neus van vers fruit (frambozen, bosbessen) en zoethout. Goed gestructureerd in de mond, we vinden er aroma's van rode vruchten in een mooie harmonie.
In Puglia, in de hak van de laars, worden wijnen van zeer uitzonderlijke kwaliteit geproduceerd. Men vindt hier eveneens chardonnay, die wanneer hij goed gevinifieerd wordt, zeer veel fruit, rondheid en finesse geeft.
Deze wijn is gemaakt met 85% negroamaro en 20% malvasia en werd slechts 6 à 7 uur gemacereerd alvorens persing en vinificatie op lage temperatuur. Een wijn met de kleur van pioenrozen, een boeket van vers tropisch fruit en een fijne fraîcheur.
De negroamaro, een druivensoort die zeer kenmerkend is voor deze regio, geeft deze wijn intense aroma's van zwart fruit en kruiden. Hij zet rond aan in de mond waar het fruit mooi aansluit bij de versmolten tannines.