HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Jean-Marc Brocard, Chablis


Het familiedomein Brocard ligt in het hart van de wijngaarden van Chablis en werd in 1973 opgericht door Jean-Marc Brocard, die intussen vergezeld wordt door zoon Julien. Het beslaat bijna 144 ha waarvan er zo’n 66 biologisch gecertificeerd zijn. Precisie, kracht en frisheid vormen de signatuur Brocard, een unieke stijl die te vinden is in elke wijn van de appellatie petit chablis, chablis, chablis premier cru en chablis grand cru en die inmiddels geëxporteerd worden naar zo’n 50 landen. Precisie : de ware expressie van het terroir, de herinnering aan de bodem die door de wijnstok naar de wijn werd overgebracht en de pure typiciteit van de ondergrond met alluviale sedimenten uit het juratijdperk. Kracht : er gaat niets boven een wijn met structuur, kracht en lengte in de mond, om de complexiteit afkomstig van het terroir te kunnen appreciëren. Frisheid: een natuurlijke aciditeit, geboren uit de mineraliteit van het terroir, geeft de wijn een bepaalde spanning die bijdraagt tot de signatuur van dit wijnhuis.

Bourgogne Chardonnay "Kimmeridgien", Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Zijn naam doet denken aan het terroir dat gevormd werd uit gefossiliseerde schelpen, typerend voor chablis. De chardonnay wijngaarden bevinden zich echter in Saint-Bris-le Vineux. De wijn is fris, soepel en fruitig, zeer aangenaam om te drinken in zijn jeugd. We krijgen hints van citroen, witte perzik en geel fruit in de neus en in de mond is hij rond en verfijnd.

Prijs vanaf €12,20

Sauvignon, Saint-Bris, Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Een saint-bris die gemaakt wordt van de sauvignon druif, vormt de uitzondering in Bourgogne. Hij combineert frisheid en levendigheid en wordt gekenmerkt door hints van roze pompelmoes en zwarte bessen, vol energie en finesse.

Prijs vanaf €12,95

Petit Chablis, Domaine Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Deze appellatie brengt de meest fruitige wijnen uit de Chablis voort. Het is een frisse genotswijn met aroma's van limoen, pompelmoes en passievrucht. Een heerlijke wijn met veel dynamiek en lengte.

Prijs vanaf €15,40

Chablis, Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Het domein Jean-Marc Brocard, eigenaar van 144 ha in Chablis laat u graag kennismaken met zijn chablis die gekenmerkt wordt door zijn stijl: hints van citroen, witte perzik en geel fruit. De mond is rond en verfijnd.

Prijs vanaf €17,59

Chablis Sainte Claire, Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Uitstekend! Deze cuvée staat voor de singulariteit van het domein Jean-Marc Brocard, de grootste producent van biologische wijnen in Chablis. Hij drukt kracht, precisie en frisheid uit. In de neus krijgen we citroenachtige tonen en geel fruit. De mond is stevig, gebalanceerd, zurig en verfijnd.

Prijs vanaf €19,05

Chablis 1er Cru, Vau de Vey, Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Een bijzonder perceel met meer dan 2 ha in bio wijnbouw, gelegen op een steile helling naar het oosten gericht. Het levert wijnen op die een prachtige delicatesse, rijkdom en een stevige mineraliteit bezitten. Het zijn heldere en precieze wijnen, ziltig en soepel met anijsachtige toetsen en een zachte, volle afdronk.

Prijs vanaf €24,10

Chablis 1er Cru, Fourchaume, Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Le Fourchaume profiteert van een rijkere bodem dan de rest in Chablis, dankzij de alluviale sedimenten afkomstig van de Serein. Hij is meer flatterend, soepel en makkelijk drinkbaar, maar met behoud van de mineraliteit die zo kenmerkend is voor Chablis. Frisse neus met nootachtige toetsen. In de mond vertoont hij zilte en minerale smaken, versterkt door aroma's van gekonfijte citroen. Een verfijnde en elegante wijn.

Prijs vanaf €27,75

Chablis Grand Cru Valmur, Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Valmur vormt een kleine vallei in het midden van de grand cru met een wisselende blootstelling tussen noordwest en zuid. De wijn heeft een mineraal en goed uitgebalanceerd karakter dat versterkt wordt door intensiteit en verrassend veel fruit. In de neus krijgen we hints van citroen, peper en kruiden ondersteund door gejodeerde en geroosterde toetsen. De mond is strak met toetsen van zoethout, chili en brioche.

Prijs vanaf €44,75

Chablis Grand Cru "Les Preuses", Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Deze cru bevindt zich in Chablis, tussen "Bougros" en "Vaudésir". Hij geniet van steile hellingen en een zuidoostelijke ligging. De opkomende zon stimuleert de fotosynthese. Na de manuele oogst worden de druiven gevinifieerd met autochtone gisten. De wijn rust vervolgens 14 maanden in foeders. Hij vertoont toetsen van oesterschelp, vanille, rijp fruit, een beetje toast en anijs in de mond en heeft een aangename afdronk. Na 5-10 jaar rijping ontwikkelen zich aroma’s van bijenwas en honing.

Prijs vanaf €55,55