La Macinaia


Karel De Gucht is sinds 2000 eigenaar van een prachtig Toscaans domein : La Macinaia dat zich in San Vincenti, in de buurt van chianti classico situeert. Als echte wijnliefhebber en met 5,80 ha wijngaarden rondom zijn woning, besloot hij zonder al te veel aarzeling om er zijn eigen wijnen te produceren. Bijgestaan door een lokale oenoloog produceert hij intussen 3 wijnen op basis van sangiovese en een aangepaste vinificatie : een rosso toscano die jong en fris is, een chianti classico met 12 maanden vatrijping en de chianti classico riserva, die 24 maanden op eiken vaten van 500 L verouderd werd.

Toscano Rosso IGT, La Macinaia

In 2000 kochten Karel en Mireille De Gucht een wijndomein in Toscane. Naast een chianti classico, produceren ze eveneens deze rosso toscano IGP. Een zachte, frisse en lichte rode wijn met aroma's van kersen en frambozen. Een uitstekende wijn, heerlijk bij de lichtere gerechten.

Prijs vanaf €16,55

Chianti Classico, La Macinaia

Deze wijn, van onze voormalige minister Karel De Gucht, is afkomstig van San Vincenti in Toscane. De traditionele sangiovese druivensoort werd aangevuld met 2% merlot en kreeg een veroudering van 12 maanden in vaten van 500 liter om de fruitaroma's te verfijnen en om een mooie, bijna animale evolutie te bekomen.

Prijs vanaf €20,85