Luxemburg

Bernard-Massard, 100 jaar geschiedenis

100 jaar Bernard-Massard dat staat voor 100 jaar gezelligheid, engagement, passie, gedeelde ontmoetingen en de garantie om vele pure emoties samen te leven... De Bernard-Massard wijnen worden gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde wijnen en volgens de strengste regels van de "traditionele methode". De wijnen van Bernard-Massard profiteren al 5 generaties lang van de technische vooruitgang en de knowhow van hun beste wijnmakers, die hen een kwaliteitsconsistentie garanderen die een groot huis waardig is. De Crémant du Luxembourg, het vlaggenschip van het gamma, wordt samengesteld uit druiven van de beste percelen op de hellingen van de Moezel.

Clos des Rochers, Luxembourg

Clos des Rochers, dat sinds de 19de eeuw door de familie Clasen wordt uitgebaat, strekt zich uit over 18 ha uitgelezen wijngaarden. De 35 percelen, die zich bijna uitsluitend op hellingen bevinden, behoren tot de beste gronden van de A.O.P. Moselle Luxembourgeoise. Ze worden manueel bewerkt, zonder gebruik van insecticiden en chemische kunstmeststoffen. Het terroir van «Grevenmacher Fels», dat zowat 4 ha groot is, beschouwd als het hart van het domein, geeft prachtig minerale wijnen die getuigen van een grote finesse.