Mas la Chevalière, Laroche


Mas la Chevalière, is veel meer dan 20 jaar geschiedenis. De oorsprong van Mas la Chevalière in de Languedoc is monsieur Chevalier, banketbakker en parfumeur... een schepper van aroma’s, die in 1819 de eerste wijnstokken op het domein plantte. Laroche is sinds 1996 eigenaar van Mas La Chevalière, met twee unieke terroirs van in totaal meer dan 40 ha: de wijngaard Roqua Blanca is gewijd aan de rode druivensoorten en op Peyroli is de chardonnay heer en meester. De filosofie van Laroche is bijzondere aandacht en zorg te schenken aan de identiteit van elk terroir, zodat deze steeds herkenbaar zijn in het glas. De belangrijke plaats die wordt gegeven aan het ecologisch evenwicht is een fundamenteel punt om de duurzaamheid van dit erfgoed met zijn wijngaarden te bevorderen. Laroche heeft zichzelf geëngageerd om het land, de wijnbouwers en het milieu te respecteren.

Chardonnay & Terret, IGP d'Oc, Laroche

De terret druif zorgt voor een frisse lichte toets, terwijl chardonnay rondheid en typische smaken van linde en citrusvruchten geeft. Een gestructureerde, frisse, fruitige en delicate witte wijn.

Prijs vanaf €7,95

Merlot & Grenache, IGP d'Oc, Laroche

Blend met gelijke verhoudingen merlot, die zachtheid en rondheid geeft, en grenache, die de wijn fruitig en kruidig maakt. Een makkelijk drinkbare wijn met een elegante neus van rood fruit.

Prijs vanaf €7,95

Rosé de la Chevalière, IGP d'Oc, Laroche

De grenache, syrah en merlot druiven geven deze wijn een mooie koraalkleurige schijn. Een fruitige en heerlijke rosé met geuren van aardbeien en verse rozen.

Prijs vanaf €7,95