HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Medoc & Haut-Medoc


Ten noordwesten van de stad Bordeaux bevindt zich de Médoc, die 8 appellaties telt, waarvan 6 gemeentelijke AOP's (Pauillac, Margaux, Saint-Julien, Saint-Estèphe, Listrac-Médoc en Moulis-en-Médoc) en 2 regionale AOP's (Médoc en Haut-Médoc). Over het algemeen produceert deze streek rode wijnen met een grote hoeveelheid cabernet sauvignon. Het is hier waar zich de bekende grands crus classés zoals Lafite-Rothschild bevinden.

Château Les Carrégades, MédocChâteau Les Carrégades, Médoc

De wijngaarden liggen in Begadan, ten noorden van de Médoc, waar het klimaat wordt beïnvloed door de nabijheid van de oceaan. De combinatie van overwegend zandgrond met een goede drainage, klassieke druivensoorten en een gedeeltelijke veroudering in eikenhouten vaten, resulteert in een evenwichtige bordeaux.

Prijs vanaf €10,30

Château Vieux Moulin, Listrac-MédocChâteau Vieux Moulin, Listrac, Cru Bourgeois

De wijngaard van deze wijn is 9 ha groot en is gelegen op een plateau met overwegend kiezelbodem, deels binnen Listrac en deels in buurgemeente Moulis. Zijn complexiteit, aroma's van zwart fruit en specerijen zijn het resultaat van veroudering op eikenhouten vaten.

Prijs vanaf €15,95

Clos de May, Haut-MédocClos de May, Haut-Médoc

Merlot zorgt voor zijn rondheid, de terroir Macau (Margaux) geeft hem structuur en de veroudering op eikenhouten vaten (12 maanden) maakt hem complex.

Prijs vanaf €15,95

La Déesse, Saint-EstèpheChâteau Ladouys, Saint-Estèphe Cru Bourgeois

"La Déesse" is afkomstig van verschillende percelen waaronder de beste van het historische kasteel Ladouys. De verhouding van 70% merlot en 30% cabernet sauvignon geeft deze wijn vlezigheid, soepel, aangenaam karakter met fijne aroma's van donker fruit, typerende voor een Saint-Estèphe.

Prijs vanaf €18,60

Château Lilian Ladouys, Saint-Estèphe Cru Bourgeois SupérieurChâteau Ladouys, Saint-Estèphe Cru Bourgeois

Het fruit is een beetje verdwenen en heeft plaats gemaakt voor vlezige en vegetale aroma s, gedroogd fruit en steenfruit. De smaak is soepel, fluwelig en fijn.

Prijs vanaf €18,96

Château Maucamps, Haut Médoc Cru Bourgeois SupérieurChâteau Maucamps, Haut-Médoc Cru Bourgeois

Dit kasteel is gelegen in de directe omgeving van La Lagune, Giscours en Dauzac, dicht bij de appellatie Margaux. Zijn grindbodem, zijn vinificatie en zijn veroudering, maken van hem een grootse wijn. Elegante geuren van kreupelhout en braambes. Een fluweelzachte wijn.

Prijs vanaf €19,30

Château Peyre-Lebade, Haut-Médoc, Domaines Barons de RothschildChâteau Peyre-Lebade, Haut-Médoc, Barons de Rothschild

Hij heeft de karakteristieken van de Haut-Médoc appellatie, maar hij onderscheidt zich door zijn grote proportie merlot die hem rondheid en souplesse geeft. Neus van rood en zwart fruit (pruim, framboos, zwarte bes) met een vleugje vanille, zoethout en chocolade.

Prijs vanaf €19,95

Château Gressier Grand Poujeaux, Moulis Cru Bourgeois SupérieurChâteau Chasse Spleen, Moulis, Cru Bourgeois Exceptionnel

Château Gressier Grand Poujeaux is altijd het vlaggenschip van de appellatie moulis geweest. Gekend omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Diep rode kleur, neus van zwart fruit en specerijen, lichtjes getoast, zeer geconcentreerd en met een goed bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €21,70

L'Oratoire de Chasse Spleen, MoulisChâteau Chasse Spleen, Moulis, Cru Bourgeois Exceptionnel

Deze tweede wijn van dit beroemde kasteel doet je denken een aan boek van Baudelaire. Aroma's van rood fruit, gekonfijte kersen en rokerige toetsen. Een lekkere wijn met zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Prijs vanaf €22,70