HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Medoc & Haut-Medoc


Ten noordwesten van de stad Bordeaux bevindt zich de Médoc, die 8 appellaties telt, waarvan 6 gemeentelijke AOP's (Pauillac, Margaux, Saint-Julien, Saint-Estèphe, Listrac-Médoc en Moulis-en-Médoc) en 2 regionale AOP's (Médoc en Haut-Médoc). Over het algemeen produceert deze streek rode wijnen met een grote hoeveelheid cabernet sauvignon. Het is hier waar zich de bekende grands crus classés zoals Lafite-Rothschild bevinden.

Château Les Carrégades, MédocChâteau Les Carrégades, Médoc

De wijngaarden liggen in Begadan, ten noorden van de Médoc, waar het klimaat wordt beïnvloed door de nabijheid van de oceaan. De combinatie van overwegend zandgrond met een goede drainage, klassieke druivensoorten en een gedeeltelijke veroudering in eikenhouten vaten, resulteert in een evenwichtige bordeaux.

Prijs vanaf €10,30

Château Vieux Moulin, Listrac-MédocChâteau Vieux Moulin, Listrac, Cru Bourgeois

De wijngaard van deze wijn is 9 ha groot en is gelegen op een plateau met overwegend kiezelbodem, deels binnen Listrac en deels in buurgemeente Moulis. Zijn complexiteit, aroma's van zwart fruit en specerijen zijn het resultaat van veroudering op eikenhouten vaten.

-15%
Prijs vanaf €15,95

Clos de May, Haut-MédocClos de May, Haut-Médoc

Merlot zorgt voor zijn rondheid, de terroir Macau (Margaux) geeft hem structuur en de veroudering op eikenhouten vaten (12 maanden) maakt hem complex.

Prijs vanaf €15,95

Château Maucamps, Haut Médoc Cru Bourgeois SupérieurChâteau Maucamps, Haut-Médoc Cru Bourgeois

Dit kasteel is gelegen in de directe omgeving van La Lagune, Giscours en Dauzac, dicht bij de appellatie Margaux. Zijn grindbodem, zijn vinificatie en zijn veroudering, maken van hem een grootse wijn. Elegante geuren van kreupelhout en braambes. Een fluweelzachte wijn.

Prijs vanaf €19,30

Château Peyre-Lebade, Haut-Médoc, Domaines Barons de RothschildChâteau Peyre-Lebade, Haut-Médoc, Barons de Rothschild

Hij heeft de karakteristieken van de Haut-Médoc appellatie, maar hij onderscheidt zich door zijn grote proportie merlot die hem rondheid en souplesse geeft. Neus van rood en zwart fruit (pruim, framboos, zwarte bes) met een vleugje vanille, zoethout en chocolade.

Prijs vanaf €19,95

Château Gressier Grand Poujeaux, Moulis Cru Bourgeois SupérieurChâteau Chasse Spleen, Moulis, Cru Bourgeois Exceptionnel

Château Gressier Grand Poujeaux is altijd het vlaggenschip van de appellatie moulis geweest. Gekend omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Diep rode kleur, neus van zwart fruit en specerijen, lichtjes getoast, zeer geconcentreerd en met een goed bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €21,70

L'Oratoire de Chasse Spleen, MoulisChâteau Chasse Spleen, Moulis, Cru Bourgeois Exceptionnel

Deze tweede wijn van dit beroemde kasteel doet je denken een aan boek van Baudelaire. Aroma's van rood fruit, gekonfijte kersen en rokerige toetsen. Een lekkere wijn met zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Prijs vanaf €22,70

Château Petit Bocq, Saint-EstèpheChâteau Petit Bocq, Saint-Estèphe

Dit prachtige domein van 18 ha, verspreid over 80 percelen in de appellatie saint-estèphe, is in handen van de Belgische familie Lagneaux. Houtgelagerde blend van 70% cabernet sauvignon, 25% merlot en 5% cabernet franc waarvan 33 tot 50% op nieuwe eikenhouten vaten gerijpt werd (afhankelijk van het jaar).

Prijs vanaf €23,15

La Demoiselle de Sociando-Mallet, Haut MédocChâteau Sociando-Mallet, Haut Médoc

Dit kasteel met 85 ha aan eigendom stelt zijn 2e wijn voor, afkomstig van één van de beste terroirs van de Haut-Médoc. Hij heeft meer fond dan zijn grote broer, hij is fruitiger, werd minder lang vatgerijpt en hij moet sneller gedronken worden.

Prijs vanaf €23,75