Nieuw-Zeeland


De wijnstok werd in 1818 zonder veel succes in Nieuw-Zeeland ingevoerd. In 1960 telde de wijngaard maar 400 ha tegen +/- 35.000 ha tegenwoordig. Het is het land met de grootste productietoename over de laatste decennia. Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden die bijna perfect in elkaar passen. In totaal ligt er 1500 km afstand tussen het noorden van Noordereiland en het zuiden van het Zuidereiland. De eerste wijnstokken werden op het Noordereiland geplant, voornamelijk rond Auckland waar het veel warmer is. En ja, het is de wereld op z'n kop, het is warmer in het noorden dan in het zuiden! Het is dus daar dat de cabernet, merlot en syrah, die warmte nodig hebben, geteeld worden.
Marlbourough is momenteel de belangrijkste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Zij situeert zich in het noorden van het Zuidereiland. Er heerst een koel klimaat met een sterke, maritieme invloed en veel licht wat gunstig is voor de vroegrijpe druivensoorten zoals chardonnay, en uiteraard sauvignon blanc en pinot noir, de 2 sterren van het eiland.

Chardonnay Private Bin, East Coast, Villa Maria

Krachtige, aromatische wijn, met aroma's van perzik, peer en oranjebloesem. Fruitig in de mond, met een romige textuur en met mooi geïntegreerde houttoetsen.

Prijs vanaf €11,95

Blush Sauvignon Rosé, Marlborough, Villa Maria

Eer aan de sauvignon van Nieuw-Zeeland, zo was de wens van Villa Maria om een feestelijke en vreugdevolle wijn te ontwikkelen met een unieke, krachtige smaak, roos getint door de assemblage met 10% Merlot.

Prijs vanaf €13,65

Sauvignon Blanc Private Bin Bio, Marlborough, Villa Maria

Deze intense sauvignon wordt overheerst door aroma's van kruisbes, passievruchten, citrusfruit en vegetale toetsen.

Prijs vanaf €13,65

Sauvignon Blanc Bio, Earth Garden Selection, Marlborough, Villa Maria

De wijngaard is zoals een tuin gevuld met wilde bloemen en vol leven. Lang voor het bewustzijn in Europa, streeft Villa Maria naar duurzame praktijken om de aarde te beschermen voor toekomstige generaties.

Prijs vanaf €15,45

Pinot Noir Bio, Earth Garden, Marlborough, Villa Maria

Villa Maria is een pionier op het gebied van respect voor het milieu. Dan beloont de natuur de mens met heerlijke oogsten. Tijdens de lente, d.w.z. november en december, bloeien er tapijten van wilde bloemen tussen de wijngaarden.

Prijs vanaf €17,90

Pinot Noir Cellar Selection Bio, Villa Maria

Deze Nieuw-Zeelandse pinot noir heeft een geurig boeket van rode en zwarte kers, rode bessen met subtiele kruidige toetsen. Een zeer geconcentreerde wijn met een mooie lange afdronk.

Prijs vanaf €17,90