HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Nieuw-Zeeland


De wijnstok werd in 1818 zonder veel succes in Nieuw-Zeeland ingevoerd. In 1960 telde de wijngaard maar 400 ha tegen +/- 35.000 ha tegenwoordig. Het is het land met de grootste productietoename over de laatste decennia. Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden die bijna perfect in elkaar passen. In totaal ligt er 1500 km afstand tussen het noorden van Noordereiland en het zuiden van het Zuidereiland. De eerste wijnstokken werden op het Noordereiland geplant, voornamelijk rond Auckland waar het veel warmer is. En ja, het is de wereld op z'n kop, het is warmer in het noorden dan in het zuiden! Het is dus daar dat de cabernet, merlot en syrah, die warmte nodig hebben, geteeld worden.
Marlbourough is momenteel de belangrijkste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Zij situeert zich in het noorden van het Zuidereiland. Er heerst een koel klimaat met een sterke, maritieme invloed en veel licht wat gunstig is voor de vroegrijpe druivensoorten zoals chardonnay, en uiteraard sauvignon blanc en pinot noir, de 2 sterren van het eiland.

Chardonnay East Coast "Private Bin", Villa MariaVilla Maria, New Zealand

Krachtige, aromatische wijn, met aroma's van perzik, peer en oranjebloesem. Fruitig in de mond, met een romige textuur en met mooi geïntegreerde houttoetsen.

Prijs vanaf €11,95

Sauvignon Blanc Marlborough "Private Bin", Villa MariaVilla Maria, New Zealand

Deze intense sauvignon wordt overheerst door aroma's van kruisbes, passievruchten, citrusfruit en vegetale toetsen.

Prijs vanaf €13,20

Sauvignon Blanc, Marlborough, Cellar Selection, Villa MariaVilla Maria, New Zealand

Krachtig, sappig en zeer zuivere expressie van een sauvignon blanc uit de Marlborough, gemaakt door een producent die de laatste 30 jaar de meeste medailles in de wacht sleepte. Een wijn met aroma's van passievruchten, citroen, kruisbes.

Prijs vanaf €15,90

Pinot Noir Cellar Selection, Villa MariaVilla Maria, New Zealand

Deze Nieuw-Zeelandse pinot noir heeft een geurig boeket van rode en zwarte kers, rode bessen met subtiele kruidige toetsen. Een zeer geconcentreerde wijn met een mooie lange afdronk.

Prijs vanaf €17,90