Ogier, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)


Ogier is een beroemd wijnhuis in de Rhônevallei, dat sinds 1859 gevestigd is in Châteauneuf-du-Pape. Dit wijndomein heeft een breed scala aan appellatiewijnen, van een eenvoudige Côtes du Rhône, tot de meest prestigieuze wijn van de zuidelijke Rhônevallei, een Châteauneuf-du-Pape. Elk van deze wijnen wordt gekenmerkt door een stijl en een onberispelijke typiciteit. De ervaring en de verdieping van kennis van de druivenrassen, de bodem en het terroir, bepalen de stijl van vinificatie en rijping die geschikt is voor elke wijn. Deze metamorfose vindt plaats in zijn eeuwenoude kelders waar houten vaten, kuipen, kleine, conische en betonnen vaten door elkaar liggen... een bezoek aan het dorp Châteauneuf-du-Pape is verrassend.

Côtes du Rhône Blanc "Caprices d'Antoine Ogier"

Een mooie blend van grenache blanc, clairette, viognier en bourboulenc met aroma s van witte bloemen en acacia. De smaak is fris, fruitig met een honingzoete toets in de afdronk.

Prijs vanaf €9,75

Côtes du Rhône "Caprices d'Antoine Ogier"

Antoine Ogier, oprichter van dit wijnhuis, verkoos rijpe druiven en integrale druiventrossen voor vinificatie en veroudering op eiken vaten. De wijn is vol, geconcentreerd en zijdezacht met aroma's van zwart en rood compote fruit.

Prijs vanaf €9,75

Côtes du Rhône Blanc "Artésis" Bio, Ogier

Onze Côtes-du-Rhône Artésis rijpt in onze kelders in Châteauneuf-du-Pape, waar onze geboorde putten zorgen voor de natuurlijke vochtigheid si samenhorig met de met wijn gevulde vaten.

Prijs vanaf €11,50

Côtes du Rhône "Artésis" Bio, Ogier & Fils

Gemaakt van grenache noir, afkomstig van de rotsachtige, drainerende plateaus van de Aygues-vallei. Het fruitige karakter wordt verkregen in de wijngaard zonder verwijdering van bladeren of groen oogsten en in de kelder wordt de soepelheid bevordert door het niet pletten van de druiven en een maceratie van 30-35 dagen.

Prijs vanaf €11,50

Lirac, "Le Petit Prince", Ogier

Lirac ligt op de rechteroever van de Rhône, aan de overkant van Châteauneuf-du-Pape. Als Châteauneuf-du-Pape de koning is, dan is Lirac op zijn minst de kleine prins. De bodem bestaat uit zeer fijne en brokkelige zandsteen, "safres" genaamd.

Prijs vanaf €13,00

Tavel, "Singulier Pluriels", Ogier

Tavel ligt tegenover Châteauneuf-du-Pape, op de andere oever van de Rhône. Tavel is een appellatie met een unieke kleur, vandaar de naam "Singulier". "Pluriels" verwijst dan weer naar de veelheid aan wijn-spijscombinaties die mogelijk zijn met deze befaamde en prestigieuze roséwijn.

Prijs vanaf €15,75

Rasteau Bio "Les Combes", Ogier

De appellatie strekt zich uit over de gemeenten Rasteau, Sablet en Cairanne, waar de meeste naar het zuiden gerichte grenache-druiven door de Combes tegen de Mistral worden beschermd. Een van de beste terroirs in de Rhône voor grenache noir.

Prijs vanaf €15,80

Vacqueyras, "La Pourpre", Ogier

Vacqueyras is de buurman van Gigondas. Deze wijngaardterrassen bedekken de klei-kalksteenhellingen die de vallei domineren. De wijn wordt gekenmerkt door een paarse tint die weelde oproept.

Prijs vanaf €20,45

Gigondas, "Les Dentelles", Ogier

Uit dit terroir, samengesteld uit grenache die zich vastklampt aan de stenige terrassen van rode klei aan de voet van de Dentelles de Montmirail, ontstaat deze warme en krachtige gigondas.

Prijs vanaf €24,95