Orange Gold, Gérard Bertrand


Orange Gold is afkomstig van een voorouderlijke wijnbereidingstechniek die opnieuw wordt gebruikt door Gérard Bertrand. De biologisch geteelde witte druiven worden gevinifieerd en gisten in volledige trossen, zoals bij sommige rode wijnen. Deze maceratie met stelen, schil en pitten zorgt voor een opmerkelijke oranje kleur met gouden reflecties. Het is een uitzonderlijke mix van zeven druivensoorten, voornamelijk uit het Middellandse Zeegebied: grenache blanc, viognier en chardonnay maken er een volle wijn van, clairette voegt zuurgraad en structuur toe en tenslotte verrijken marsanne, mauzac en muscat de aromatische complexiteit van de wijn. Orange Gold weerspiegelt de vibratie, dynamiek, mineraliteit en frisheid van Zuid-Frankrijk.

Orange Gold Bio, Gérard Bertrand

Gérard Bertrand heeft een nieuwe impuls gegeven aan een 4500 jaar oude vinificatietechniek. De druiventrossen van zeven mediterrane druivensoorten macereren in hun geheel met hun schil, stengels en pitten om deze prachtige goudkleurige schakering te weergeven.

Prijs vanaf €16,75