Porto Barros (Since 1913)


Elk talent heeft zijn eigen verhaal: een ontdekkingsreis, verbeteringen en uiteindelijk de bevestiging. In 1913 opgericht door de familie Barros, is dit huis vandaag een referentie in de kunst van het maken van Port-wijnen en hun vakmanschap komt ook tot uiting in hun DOC Douro wijnen. In haar meer recente geschiedenis werd Barros opgenomen binnen de groep Sogevinus, gespecialiseerd in Port-wijnen, gericht op excellentie en kwaliteit met behoud van het beste: traditie en haar waarden. De Quinta S. Luiz, eigendom van Barros en gelegen op de linkeroever van de Rio Douro (dorp Tabuaço), vertegenwoordigt 125 ha puur talent. Al meer dan honderd jaar, trekt Barros zijn essentie aan de diversiteit van de klimatologische omstandigheden in deze regio. Een paar woorden over de Portos Barros: de witte port met haar gouden kleur, toont aroma’s van fruit en bloemen. De smaak is fris en zacht, vol harmonieuze elegantie. De Ruby, intens van kleur, met fruitige, jonge aroma’s, is opmerkelijk vol en persistent in de mond. De eerder bruin getinte Tawny, onthult aroma’s van gedroogd fruit met nuances van pittige kruiden, ondersteund door de houtlagering. Dit zijn complexe en boeiende wijnen, met een fijne en evenwichtige smaak. Barros, een van de meest prestigieuze huizen in Porto, is vooral gekend om haar Colheitas. Vele prijzen en medailles getuigen van deze historische verzameling van onberispelijke, Portugese smaken.

Porto Barros Tawny

Dit is het type porto dat wereldwijd het meest verkocht wordt. Na een vatrijping van 3 tot 5 jaar (in pipas), onthult hij aroma's van gedroogde vruchten en steenfruit. Evenwichtige balans tussen suiker, alcohol en zuurtegraad.

Prijs vanaf €12,40

Porto Barros White

Een witte Porto met fruitige en bloemige aroma's, als aperitief te serveren op zo'n 10°C.

Prijs vanaf €12,40

Porto Barros Ruby

De Ruby is een porto die gemaakt wordt van een blend van jonge wijnen die minimum 3 jaar op houten vaten gerijpt worden (pipas). Tijdens zijn jeugd heeft hij een granaatrode kleur en aroma's van intens zwart fruit.

Prijs vanaf €12,40

Porto Barros Late Bottled Vintage

Deze porto met een diep rode kleur en aroma's van rijp zwart fruit, werd gedurende 4 tot 6 jaar verouderd in typische Portugese vaten, die "pipas" worden genoemd.

Prijs vanaf €22,45

Porto Barros Tawny 10 Years Old

Deze 10-jarige is het resultaat van een blend van wijnen die minstens tien jaar in eiken vaten (pipas) gerijpt werden. Mahonierode kleur en een neus van gedroogd fruit, vanille en chocolade.

Prijs vanaf €24,55

Porto Barros Colheita

Deze Vintage porto verbleef minstens 7 jaar in "pipas", de typische Portugese vaten. Mahonie-achtige kleur en aroma's van gedroogde vruchten (noten). Niet echt een bewaarporto, maar wel eentje om nu van te genieten.

Prijs vanaf €26,75

Porto Barros Tawny 20 Years Old

Deze Porto verbleef 20 jaar op typische Portugese vaten, die "pipas" worden genoemd. Hij heeft een mooie oranje-achtige kleur en aroma's van gedroogde vruchten en hout.

Prijs vanaf €55,20

Porto Barros Vintage "Quinta da Galeira"

Het summum onder de porto's! Een Vintage die tussen 2 à 4 jaar verouderd werd in "pipas", (typische Portugese eik) en vervolgens werd gebotteld. Hij wordt enkel geproduceerd tijdens grootste oogstjaren. Rijk, geconcentreerd en intens...

Prijs vanaf €61,60

Porto Barros, Special Edition 102 Years

ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum lanceerde Barros deze speciale editie. De wijn heeft 100 jaar in vaten gelegen, wat resulteert in weinig kleur, tussen kaki en amber. Maar de aroma's van gedroogd fruit, nootmuskaat en noten geven een achte sensatie aan de neus. In de mond is het soepel, zijdeachtig met een en laat gedroogd fruit bij de afdronk.

Prijs vanaf €350,60