Portugal

Calçada, Vinho Verde & Douro

Dit eeuwenoude familielandgoed is de pionier van Vinho Verde. Door een aanhoudend streven naar kwaliteit, kon de familie Mota aan dit gerenommeerde wijndomein, een "Relais & Chateaux" verblijf toevoegen dat uitgerust is met een Michelinster restaurant. Wat is het fijn vertoeven in deze groene, koele en zonnige omgeving! De samenstelling van de druivensoorten alvarinho, loureiro, arinto en trajadura dragen bij tot de unieke smaak van deze authentieke, mooie en lichte wijn.

Douro, 850 km

850 symboliseert de kronkelende loop van de rivier doorheen een natuurlijk geschapen landschap, waarop de mens terrassen heeft uitgehouwen in de schist die deze eeuwenoude wijngaard draagt. De uitlijning van de wijnstokken zorgt voor een prachtig contrast van tijger- en zebrastrepen, groene kleuren en aardetinten, een schouwspel dat reeds zo vaak geschilderd en gefotografeerd werd. De 850 wijn wordt geproduceerd met traditionele druivenrassen die u zich zeker niet allemaal zult herinneren. Voor de witte is dat malvasia fina, gouveia, rabigato, folgazão en cerceal uit de koelere Atlantische subregio Baixa Corgo in het westen en de regio Cima Corgo in het midden. Voor de rode wordt touriga franca, tinta roriz, tinto cão, tinta barroca en tinta amarela gebruikt, afkomstig van de subregio's Cima Corgo en Douro Superior in het oosten van het land, richting de Spaanse grens.

Porto Barros

Elk talent heeft zijn eigen verhaal: een ontdekkingsreis, verbeteringen en uiteindelijk de bevestiging. In 1913 opgericht door de familie Barros, is dit huis vandaag een referentie in de kunst van het maken van Port-wijnen en hun vakmanschap komt ook tot uiting in hun DOC Douro wijnen. In haar meer recente geschiedenis werd Barros opgenomen binnen de groep Sogevinus, gespecialiseerd in Port-wijnen, gericht op excellentie en kwaliteit met behoud van het beste: traditie en haar waarden. De Quinta S. Luiz, eigendom van Barros en gelegen op de linkeroever van de Rio Douro (dorp Tabuaço), vertegenwoordigt 125 ha puur talent. Al meer dan honderd jaar, trekt Barros zijn essentie aan de diversiteit van de klimatologische omstandigheden in deze regio. Een paar woorden over de Portos Barros: de witte port met haar gouden kleur, toont aroma’s van fruit en bloemen. De smaak is fris en zacht, vol harmonieuze elegantie. De Ruby, intens van kleur, met fruitige, jonge aroma’s, is opmerkelijk vol en persistent in de mond. De eerder bruin getinte Tawny, onthult aroma’s van gedroogd fruit met nuances van pittige kruiden, ondersteund door de houtlagering. Dit zijn complexe en boeiende wijnen, met een fijne en evenwichtige smaak. Barros, een van de meest prestigieuze huizen in Porto, is vooral gekend om haar Colheitas. Vele prijzen en medailles getuigen van deze historische verzameling van onberispelijke, Portugese smaken.

Porto Skeffington

Charles Neville Skeffington was op het einde van de 19de eeuw een zakelijk partner en directeur bij de familie Yeatman, eigenaar van Porto Taylor’s. Zijn grote beroepskennis en zijn contacten met lokale producenten gaven hem toegang tot de beste druiven uit de streek voor zijn eigen portwijn. Ter ere hiervan prijkt zijn naam op deze flessen. De Skeffington kelders bevinden zich in Vila Nova de Gaia en herbergen tawny ports die pas na optimale rijping worden vrijgegeven. Zijn geest is springlevend dankzij zijn twee passies: kwaliteitswijn en golf op een van de oudste Europese golfterreinen, ten zuiden van de stad Porto.