HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Retablo Feudi di Castellazzo, Sicilia


In de buurt van Trapani, aan de westkust van Sicilië, ligt de wijngaard Feudi di Castellazzo, Retablo. Een team op hoog niveau, gedirigeerd door Salvino Croporotta rechtstreekse familie van de Baronnen Spano, poduceert er volgens de regels van de biologische landbouw. Met de namen van de wijnen wordt hulde gebracht aan de geschiedenis van het eiland, vernoemd naar de mythische personages van de Siciliaanse cultuur. Sarenas : figuur uit de oude mythologie, half vrouw, half vis, beschreven in de Odyssee van Ulysse (Homeros). Sollazzo : de naam gegeven aan de prachtige tuinen, plaats voor meditatie en romantiek, de trots van de rijke en machtige Byzantijnse adel. Floriant : Siciliaanse held die een Byzantijnse prinses kidnapte om later met haar te trouwen en daarmee voor vrede zorgde tussen de twee beschavingen.

COSI È Bianco, Catarratto-Insolia, IGT SiciliaRetablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Deze blend van twee inheemse druivensoorten : catarratto en insolia, resulteert in een wijn met florale geuren en aroma's, exotisch fruit en mineraliteit.

Prijs vanaf €8,35

COSI È Rosso, Nero d'Avola, IGP SiciliaRetablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Cosi É betekent "zoals u wilt". De nero d'avola druif is wijdverspreid in Sicilië maar is eigenlijk afkomstig uit de regio Trapani. Hij zorgt voor een intense geur en smaak van kersen en rode vruchten.

Prijs vanaf €8,35

Sarenas, Grillo, DOC Sicilia, , Feudi di CastellazzoRetablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Grillo, dé witte druivensoort van het eiland, is strogeel en wordt gewaardeerd omwille van zijn frisse zuiverheid. De figuur Sarenas uit de oude mythologie, half vrouw, half vis, werd door Homeros beschreven in de Odyssee van Ulysse.

Prijs vanaf €9,55

Sollazzo, Nero d'Avola, IGP Sicilia, Feudi di CastellazzoRetablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Een krachtige rode wijn met een goede intensiteit. Aroma's van kersen, frambozen, een hint van zoethout en een kruidige afdronk.

Prijs vanaf €11,20

Floriant, Cabernet & Syrah, IGP Sicilia, Feudi di CastellazzoRetablo Feudi di Castellazzo, Sicilia

Wanneer een bordelese druivensoort vermengd wordt met een druivensoort van de Middellandse Zee, krijgen we een krachtige, complexe wijn met aroma's van rijp zwart fruit. Perfect bij kruidige gerechten, rood vlees en geroosterde kwartel. De naam Floriant is die van de Siciliaanse held die een Byzantijnse prinses kidnapte om later met haar te trouwen en daarmee voor vrede zorgde tussen de twee beschavingen.

Prijs vanaf €12,25