Vignerons Ardéchois


De Ardèche, omgeven door natuurlijke grenzen tussen de Rhône en de Cevennen, bestaat uit landschappen waar grotten, rivieren, bergen en pittoreske dorpjes elkaar ontmoeten. De wijnstokken groeien op gemiddelde hoogte tussen een mediterrane hemel en een zeer gevarieerde bodem op het punt van het geologische leven. Zo zijn de terroirs Gravettes, Grès de Trias en Buis d'Aps in symbiose met hun eigen druivenrassen; chardonnay, viognier, pinot noir … Elk druivenras heeft zo zijn eigen terroir. De productie beperkt zich tot 45 hl/ha en meer bepaald voor de viognierdruif tot 35 hl/ha. Daarnaast draagt de lang bestudeerde vinificatie bij tot de kwaliteit van deze wijn en staan de wijnboeren in de Ardèche hiermee bovenaan de lijst van wijnproducenten van dit druivenras.

Chardonnay "les Gravettes" IGP d'Ardèche

Het grind dat bestaat uit witte stenen die de bodem op de klei- en kalksteenplateaus van de Ardèche ontsluiten, geven de chardonnaydruif een uitzonderlijk terroir. Deze wijn drukt delicate aroma's van witte bloemen en acacia's uit. Hij smaakt romig en typeert duidelijk de kenmerken van dit druivenras (amandel, linde, verse boter). De afdronk is lang, fris en evenwichtig.

Prijs vanaf €8,55

Pinot Noir, Buis d'Aps, IGP d'Ardèche

Buis d'Aps, een plaats in de gemeente Alba la Romaine, heeft een terroir van klei en kalk, op hellingen waar pinot noir perfect gedijt. Deze elegante wijn met aroma’s van rijp fruit en kruidige toetsen, smaakt zijdezacht en zijn tannine is licht houtachtig.

Prijs vanaf €8,55

Syrah "Basalte du Coiron", Terroirs d'Ardèche

Deze cuvée komt uit het zuidoosten van de Ardèche, op het dorp Alba la Romaine op basaltbodem die tegen het Coiron-massief leunt.

Prijs vanaf €8,55

Viognier "Grès du Trias" IGP d'Ardèche

In de Ardèche heeft viognier een uniek expressieveld gevonden. Hij onthult florale aroma's (viooltje), fruitige toetsen (abrikoos, perzik, lychee) en een snuifje patisserie. Het is een rijke, ruime en gulle wijn, met een frisse en minerale afdronk.

Prijs vanaf €9,45