Villa Maria, New Zealand


Sir Georges Fistonich (hierboven), stichter van Villa Maria (best wine personality of the year in de Wine Spectator) houdt eraan een uitzonderlijke zorg te besteden aan zijn wijngaarden. Het felle licht, het oceanologische klimaat en de nauwkeurige vinificatie zijn de beste factoren om intense aromatische uitdrukkingen te bekomen met vroegrijpe druivenvariëteiten zoals de sauvignon, riesling of pinot noir. Het resultaat: Villa Maria is het meest gelauwerde wijnhuis uit Nieuw Zeeland over de 30 laatste jaren.

Chardonnay Private Bin, East Coast, Villa Maria

Krachtige, aromatische wijn, met aroma's van perzik, peer en oranjebloesem. Fruitig in de mond, met een romige textuur en met mooi geïntegreerde houttoetsen.

Prijs vanaf €12,05

Blush Sauvignon Rosé, Marlborough, Villa Maria

Eer aan de sauvignon van Nieuw-Zeeland, zo was de wens van Villa Maria om een feestelijke en vreugdevolle wijn te ontwikkelen met een unieke, krachtige smaak, roos getint door de assemblage met 10% Merlot.

Prijs vanaf €13,65

Sauvignon Blanc Private Bin Bio, Marlborough, Villa Maria

Deze intense sauvignon wordt overheerst door aroma's van kruisbes, passievruchten, citrusfruit en vegetale toetsen.

Prijs vanaf €14,30

Sauvignon Blanc Bio, Earth Garden Selection, Marlborough, Villa Maria

De wijngaard is zoals een tuin gevuld met wilde bloemen en vol leven. Lang voor het bewustzijn in Europa, streeft Villa Maria naar duurzame praktijken om de aarde te beschermen voor toekomstige generaties.

Prijs vanaf €15,45

Pinot Noir Bio, Earth Garden, Marlborough, Villa Maria

Villa Maria is een pionier op het gebied van respect voor het milieu. Dan beloont de natuur de mens met heerlijke oogsten. Tijdens de lente, d.w.z. november en december, bloeien er tapijten van wilde bloemen tussen de wijngaarden.

Prijs vanaf €17,90