Argentinië


70% van de wijnproductie van dit grote land is geconcentreerd in de provincie Mendoza, aan de voet van de Andes. Het is een oceaan van wijngaarden in het midden van de woestijn, die geïrrigeerd wordt door water afkomstig van de bergketen. Het waren de Spanjaarden die hier de eerste wijnstokken hebben aangeplant en dit enkele jaren nadat ze deze hadden ingevoerd in Chili in het midden van de 16de eeuw.
Vandaag heeft Argentinië zijn plaats tussen de 5 grootste producenten ter wereld ingenomen. Als belangrijkste druivensoorten vinden we hier de universele cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, riesling …. en malbec, die hier uitstekend gedijt en massaal wordt aangeplant. Er wordt hier eveneens pedro ximenez, tempranillo, torrontes (lichte witte muskaatachtige druif) en variëteiten van Italiaanse afkomst geplant, zoals barbera of lambrusco die door een belangrijke Italiaanse kolonie naar Argentinië werd meegebracht.

Torrontes & Chardonnay Bio, Domaine Bousquet

Deze biologische witte wijn brengt de frisse en zeer fruitige torrentes-druif samen met de chardonnay-druif, die het geheel een floraal en fruitig karakter geeft.

Prijs vanaf €9,30

Malbec & Cabernet-Sauvignon Bio, Domaine Bousquet

Deze wijn is getypeerd clairet, hij wordt geteeld op een hoogte van maar liefst 1200 meters in een streek nagenoeg vrij van civilisatie.Mooie intense zalmrose kleur met aroma’s van pitvruchten zoals verse pruimen en kersen.

Prijs vanaf €9,30

Chardonnay "Reserva" Bio, Domaine Bousquet

Zes maanden rijping op Frans eiken vaten geven deze geconcentreerde chardonnay een lange afdronk en subtiele aroma's van rijp fruit en hout.

Prijs vanaf €12,60

Malbec "Reserva" Bio, Domaine Bousquet, Argentina

Deze rode wijn, gemaakt met druiven afkomstig van een biologisch gecultiveerde wijngaard, bestaat uit 85% malbec, aangevuld met syrah, merlot en cabernet sauvignon. Hij heeft enkele maanden in Franse eiken vaten gerijpt.

Prijs vanaf €12,60

Chardonnay & Pinot Noir Brut, Bio, Domaine Bousquet

Prachtige ontdekking, gemaakt met chardonnay en pinot noir zoals in Champagne, echter afkomstig van het grootste biologische wijndomein van Argentinië. Hij heeft een prachtige crèmekleurige mousse met een licht goudgroene kleur, waaruit aroma's van limoen en appel ontsnappen. De frisheid en natuurlijke fruitigheid versterken de afdronk.

Prijs vanaf €14,50

Amancaya, Malbec & Cabernet Sauvignon, Bodegas Caro

Twee beroemde families, Catena uit Argentinië en Rothschild uit Frankrijk, twee wijnculturen en twee druivensoorten. Deze wijn is een blend van malbec, die zich al een hele tijd in Argentinië thuis voelt en ook in Frankrijk (Bordeaux en Cahors) nog steeds aanwezig is, en van de universele cabernet sauvignon druif.

Prijs vanaf €16,90

Caro, Cabernet Sauvignon & Malbec

Caro van Catena en Rothschild heeft een Argentijns karakter dankzij de toevoeging van malbec (25-35%) en een mooie elegantie en complexiteit door het gebruik van cabernet sauvignon (65-75%). Dit resulteert in een levendige en verfijnde wijn met een harmonieus evenwicht tussen de Argentijnse identiteit en de Bordeaux-stijl. Hij heeft een bewaarpotentieel van 10 jaar.

Prijs vanaf €41,35