Deze droge wijn gemaakt van de chenindruif uit de appellatie Anjou, is het waard om meer bekendheid te krijgen. De druiven werden biologisch geteeld en handmatig geoogst, vervolgens gevinifieerd en ‘sur lie’ gerijpt in 500 liter vaten ter bevordering van de aromatische ontwikkeling. Het is bij uitstek een wijn voor de gezellige momenten.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Loire |
Domein | Château de la Roulerie |
Kleur | Wit |
Oorsprong | Onze wijnstokken groeien voornamelijk op bodems die bestaan uit schist, phtaniet, kwarts en klei uit het Armoricaans Massief. Deze goed waterdoorlatende, mineraalrijke bodems geven de wijnen complexiteit en een mineraal karakter en helpen de druiven om goed te rijpen. Dit terroir is ideaal voor chenin blanc en zorgt voor evenwichtige wijnen met energieke zuurgraad. |
Druif | 100% chenin |
Vinificatie | De druiven worden mechanisch geoogst en binnen ongeveer vier uur geperst. We gebruiken inheemse gisten, we stoppen de alcoholische gisting om geen melkzuurgisting te maken met 3g/hl. Rijping in roestvrijstalen vaten met zeer weinig droesem gedurende vier maanden en botteling eind februari of begin maart. |
Degustatie | De prachtige gele kleur met briljante reflecties en de neus die gedomineerd wordt door witte bloemen, prikkelen de zintuigen. |
Houdbaarheid | Jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Hij past perfect bij wit vlees, vis in saus en bij gerechten met fijne kruiden.
|