De druiven mogen dan afkomstig zijn uit de hele Bourgogne, in totaal 2.000 hectare, maar de 'viniculteur', zoals de verantwoordelijke voor de vinificatie en het rijpingsproces bij Bouchard heet, vertelt ons dat hun druiven voornamelijk uit de gemeente Auxey-Duresses komen. De druiven worden gevinifieerd in hun wijnmakerij buiten Beaune en rijpen daar 11 maanden in vaten.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bourgogne |
Substreek | De Kleine Bourgogne |
Domein | Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750) |
Kleur | Rood |
Druif | pinot noir |
Degustatie | De neus is elegant en complex, met een bouquet dat wordt gekenmerkt door rood fruit zoals aardbei en framboos, maar ook een vleugje zwarte bes en een hint van peper. In de mond is het fruit fris, met een goed geïntegreerde houttoets. |
Houdbaarheid | 5-8 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Met een gestoofd gerecht (boeuf bourguignon), maar ze raden ook kazen, rood vlees, klein wild aan...
|