De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bordeaux |
Substreek | Bordeaux & Côtes de Bordeaux |
Domein | Château Haut-Moulin, Bordeaux |
Kleur | Rood |
Druif | 85% merlot & 15% cabernet-sauvignon |
Degustatie | Intens robijnrode kleur met subtiele tonen van rood fruit. Het is een soepele en krachtige wijn. |
Houdbaarheid | Mag 5-10 jaar verouderen. |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Ideaal bij een gastronomisch gerecht op basis van eend, maar eveneens lekker bij een eenvoudige steak, een varkenskotelet of een stoofschotels zoals een karbonade.
|