Het landgoed beslaat 50 hectare, waarvan 35 hectare is beplant met wijnstokken en de rest in weilanden, bossen en draslanden om een ecologisch evenwicht te garanderen. Biodynamische wijnbouw vergt veel meer inspanning dan traditionele wijnbouw en de wijn komt veel beter tot zijn recht.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bordeaux |
Substreek | Bordeaux & Côtes de Bordeaux |
Domein | Château La Grolet, Côtes de Bordeaux, Bourg, Biodynamisch |
Kleur | Rood |
Druif | 30% de vieux cabernets sauvignons + 65 % de merlot & 5% de malbec |
Degustatie | Heel natuurlijk, met een eerst aards, humusachtig karakter dat plaatsmaakt voor zwart fruit en steenvruchten. De tanninestructuur is zeer aanwezig en zorgt voor de nodige rijping om tertiaire aroma's te ontwikkelen en de wijn te verzachten. |
Houdbaarheid | Mag 5-10 jaar verouderen. |
Ideale serveertemperatuur | 16-18 °C |
Suggesties gerechten | Zeer lekker bij gegrild rundvlees of ander rood vlees, bij allerlei gerechten in saus. Past ook uitstekend bij kazen.
|