In de Coloma-familie is alarije de favoriete druif. Het is een inheemse variëteit die bijna is uitgestorven, maar zeer goed tegen de hitte en de droogte kan, kenmerkend voor Extremadura. Deze druif produceert frisse wijnen in een kort, warm groeiseizoen. Dochter Amélia Coloma heeft aan de alarije een tweede leven kunnen geven dankzij de nieuwste technieken en tovert dit vergeten ras om tot een moderne en elegante nectar.
Land | Spanje |
---|---|
Streek | Extremadura |
Domein | Coloma, Viñedos y Bodegas |
Kleur | Wit |
Druif | 100% Alarije |
Degustatie | Helder geel-goud. Mooie neus van citrus, buxus, venkel met hints van fruit zoals peer. Licht en fris met aangename zuren en een mooie lange fruitige afdronk. |
Houdbaarheid | jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
Suggesties gerechten | Riviervis zoals zeelt of de vele regionale gerechten op basis van onverpakte kabeljauw zoals potaje de vigilia |