De negroamaro, een druivensoort die zeer kenmerkend is voor deze regio, geeft deze wijn intense aroma's van zwart fruit en kruiden. Hij zet rond aan in de mond waar het fruit mooi aansluit bij de versmolten tannines.
In Puglia, in de hak van de laars, worden wijnen van zeer uitzonderlijke kwaliteit geproduceerd. Men vindt hier eveneens chardonnay, die wanneer hij goed gevinifieerd wordt, zeer veel fruit, rondheid en finesse geeft.
Deze wijn is gemaakt met 85% negroamaro en 20% malvasia en werd slechts 6 à 7 uur gemacereerd alvorens persing en vinificatie op lage temperatuur. Een wijn met de kleur van pioenrozen, een boeket van vers tropisch fruit en een fijne fraîcheur.
Deze appellatie is de meest gereputeerde in deze regio en de primitivo druif is hun paradepaardje. Deze wijn werd 8 maanden op eiken houten vaten gerijpt, waardoor we aroma's krijgen van rijp rood en zwart fruit (framboos, braam, pruim) met geroosterde toetsen en wat kruidigheid.
Susumaniello komt van «somarello» (ezels) want de druiven worden «geladen zoals». Deze druif is minder bekend dan primitivo of negroamaro maar is het speerpunt van de oenologische heropleving van Puglia. De wijn is heerlijk fruitig (bramen), goed gestructureerd en krachtig met een lichte houttoets omwille van 6 maanden houtopvoeding.
Enkel in België | Zie FAQ
OK