Een deel van de druivenstokken komt uit het dorp Rueda, ten zuidwesten van Valladolid. De wijn wordt gevinifieerd in een zeer oude kelder, die kan worden beschouwd als de grondlegger van de Rueda-appellation. De typischboot van de Cantabrische kust, met zijn slanke lijnen en verhoogde boeg, werd gebruikt voor de traditionele visvangst. Het vertegenwoordigt de waarden van inspanning, opoffering en toewijding van de zeelieden, waarden die vandaag de dag ook worden toegepast door de wijnboeren die deze wijn produceren. De wijn is zeer typisch verdejo, met frisheid en lichtheid als belangrijkste kwaliteiten.
Land | Spanje |
---|---|
Streek | Castille y Leon |
Domein | Rueda, Palacio Bornos |
Kleur | Wit |
Druif | 100% verdejo |
Degustatie | Aroma's van tropisch fruit, perzik en meloen met toetsen van vers gemaaid gras en anijs. Het smaakpallet is fris en evenwichtig. |
Houdbaarheid | jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Pestopasta, vegetarische gerechten, zachte kazen, rijstgerechten en vis.
|