Het "6e zintuig" is een uitnodiging om de sensaties te herontdekken van de vrijgevigheid van de zuiderse wijnen. Het plezier van de aanblik van de rose kleur, van de aanraking, van het gehoor bij het ontkurken, van de geur en van de smaak en uteindelijk, door de ogen te sluiten, ontdek je misschien jouw zesde zintuig.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Languedoc-Roussillon |
Domein | 6ème Sens, Gérard Bertrand |
Kleur | Rose |
Druif | Grenache et syrah |
Degustatie | De neus onthult aroma's van rood fruit en Engelse snoepjes (isoamylacetaat). Mooie frisheid in de mond zonder zurig te zijn met een goed gemarkeerde afdronk van rode vruchten. |
Houdbaarheid | jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
Suggesties gerechten | Als aperitief, bij zomerse gerechten in het algemeen: aubergines, paprika's, mediterrane salades met kruiden, gegrild vlees... |