Gérard Bertrand heeft een nieuwe impuls gegeven aan een 4500 jaar oude vinificatietechniek. De druiventrossen van zeven mediterrane druivensoorten macereren in hun geheel met hun schil, stengels en pitten om deze prachtige goudkleurige schakering te weergeven.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Languedoc-Roussillon |
Domein | Orange Gold, Gérard Bertrand |
Kleur | Wit |
Druif | Chardonnay, grenache blanc, viognier, clairette, marsanne, mauzac & muscat. |
Degustatie | De neus wordt gekenmerkt door witte bloemen, gekonfijt fruit en witte peper. In de mond is de wijn soepel, fijn met een mooie balans ondersteund door een weinig aan tannines en een subtiele zuurtegraad. |
Houdbaarheid | Jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 12-14 °C |
Suggesties gerechten | Het is een heerlijk, origineel aperitief. Hij past ook uitstekend bij een kaasplankje en in het algemeen bij spijzige gerechten. Vooral Indische gerechten of Aziatische recepten lenen zich goed. |