Een lekkernij van de gebroeders Jamet, die vriendelijk, toegankelijk, vrolijk en karaktervol zijn, net als hun wijnen. De Cabernet-Franc druiven, geteeld op goed gedraineerde zand- en kiezelbodems, geven het beste van zichzelf wanneer ze zorgvuldig worden geoogst en twee weken worden gemacereerd voordat ze overheveld worden.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Loire |
Domein | Clos Vigneau, Saint-Nicolas de Bourgueil |
Kleur | Rood |
Druif | 100% cabernet-franc |
Degustatie | Een heerlijke, soepele wijn met dominante aroma's van rood fruit. In de mond harmonieert de fruitige afdronk met de zachte tannines. |
Houdbaarheid | Afhankelijk van uw smaak, van 2-5 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 12-16 °C volgens veroudering |
Suggesties gerechten | Het geheel is vlot drinkbaar : op kamertemperatuur bij vlees, fris bij vis en na 5 jaar kelderlagering, bij kaas.
|