Deze biologische Grandmontain is de belichaming van Sauvignon Blanc in zijn puurste vorm. In de 12e eeuw schonk de graaf van Sancerre het grondgebied aan de kloosterorde van Grandmont en gezien de uitzonderlijke kwaliteit van de bodem plantten de monniken er wijnstokken. De monniken verdwenen, maar de wijnstokken produceren vandaag de dag nog steeds een uitzonderlijke Sancerre. Met zo'n rijk verleden kunnen we alleen maar een vrijgevig heden verwachten.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Loire |
Domein | Domaine Laporte, Loire |
Kleur | Wit |
Druif | 100% sauvignon |
Degustatie | Een zeer expressieve neus van rijp fruit en exotisch fruit zoals mango. Rond en fluweelachtig op de afdronk. |
Houdbaarheid | 3 tot 6 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Heerlijk bij zeevruchten of een frans geitenkaasje, zoals crottin de Chavignol.
|