Het wijnhuis ligt in Cheste, 20 km ten westen van Valence. Muscat d'Alexandrie wordt hier al sinds mensenheugenis verbouwd. De coöperanten brengen de geselecteerde trossen gezonde, rijpe druiven van de perceelselectie. Ze ondergaan dan een koude maceratie om de aroma's uit de druivenschillen te halen. Dit wordt gevolgd door gisting op lage temperatuur en zelfs een kleine mutage met wijnalcohol om de gisting te stoppen en het jeugdige karakter te behouden dat zo gewaardeerd wordt.
Land | Spanje |
---|---|
Streek | Levante |
Kleur | Wit |
Druif | 100M muscat d'Alexandrie |
Degustatie | Zeer aromatische wijn met florale toetsen van jasmijn en oranjebloesem. Deze Muscat d'Alexandrie kenmerkt zich eveneens door zijn fruitige karakter van druivenmost. |
Houdbaarheid | Jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 6-8 °C |
Suggesties gerechten | Deze wijn wordt goed koud geserveerd als aperitief maar eveneens als begeleider van blauwe kazen, foie gras en bepaalde desserts.
|