Gabor Harsányi, een afstammeling van een oude wijnmakersfamilie, heeft een wijn gecreëerd met een jongere stijl, minder suiker, beter verteerbaar, met behoud van het unieke karakter van Tokaj-wijnen. Hij is gemaakt van laat geoogste biologische furmintdruiven. Hizelgo betekent “vleier” in het Hongaars. De gisting en rijping vinden plaats in roestvrijstalen vaten zonder toevoeging van hout.
Land | Hongarije |
---|---|
Domein | Harsányi Winery, Tokaj |
Kleur | Wit |
Druif | 100 % Furmint |
Degustatie | Hizelgo heeft kenmerkende toetsen van kweepeer, peer, abrikozenconfituur en mango, ondersteund door een fijne zuurgraad. |
Houdbaarheid | Jong te drinken |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Het is ideaal voor licht gezoete desserts zoals kwarkpannenkoeken of kastanjestrudel. |