Deze cuvée weerspiegelt de ware identiteit van de terroir van Aubuis (klei-kalksteen) die de kracht van deze halfdroge wijn maakt. De langzame vinificatie van met de hand geoogste druiven bij volle rijpheid worden voor een deel in thermo-gereguleerde kuipen gevinifieerd en voor een ander deel in eiken vaten die battonage ondergaan. De 25 g/l natuurlijke suikers verzachten de natuurlijke frisheid van de Chenin.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Loire |
Domein | Vouvray, Domaine de la Rouletière, Jean-Marc Gilet |
Kleur | Wit |
Druif | 100% chenin blanc |
Degustatie | Tonen van zeer rijp en exotisch wit fruit in de neus. Zacht in de mond met aroma's van warme pruimen, rijpe kweepeer en zoete specerijen, ondersteund door een finale zuurgraad die het geheel lichter maakt. |
Houdbaarheid | 4 tot 20 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 10-12 °C |
Suggesties gerechten | Enkele ideeën: Geroosterde tarbot met vleesjus en rauw gebakken aardappelen, of gebraden kalfsvlees met mousserons, of geroosterde kreeft met nieuwe groentjes en Vouvray boter, of gepocheerde parelhoenborst met kokosmelk. |