Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)Gerenommeerd huis dat sinds 1750 wereldwijd bekend staat als ambassadeur van de Bourgognewijnen. De Bourgognes Bouchard Aîné & Fils hebben, door de verfijnde vinificatie van de verschillende cuvées, een unieke stijl en zijn van een onberispelijke kwaliteit. Meermaals werden de wijnen. Bouchard Aîné & Fils bekroond door de Tastevinage en door de Guide Hachette .
Coteaux Bourguignons, Bouchard Aîné & Fils

Coteaux Bourguignons, Bouchard Aîné & Fils Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Deze 101ste appellatie uit de Bourgogne, opgericht in 2011, benadrukt de waarde van de terroir, de know-how en biedt iedereen op eenvoudige en leuke manier toegang tot de wijnen uit de Bourgogne. Het moet de wijnamateur de vreugde van de ontdekking, het subtiele genot van de vergelijking en leerplezier bieden.

Prijs vanaf € 13,35

Bourgogne Aligoté, Bouchard Aîné & Fils Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Aligoté is zowel een druivenras als een appellation, met 1400 hectare verspreid over de hele Bourgogne. Het is altijd een groot succes bij Bouchard Aîné & Fils.

Prijs vanaf € 13,35

Bourgogne Chardonnay, Bouchard Aîné & Fils Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Al meer dan 250 jaar maakt Maison Bouchard Aîné wijnen op zoek naar perfectie. Deze Bourgogne Chardonnay is afkomstig van enkele van de 1.000 hectare van de regionale appellation, maar deze rijpt 6 maanden in eikenhouten vaten.

Prijs vanaf € 17,55

Bourgogne Pinot Noir, Bouchard Aîné & Fils Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

De druiven mogen dan afkomstig zijn uit de hele Bourgogne, in totaal 2.000 hectare, maar de 'viniculteur', zoals de verantwoordelijke voor de vinificatie en het rijpingsproces bij Bouchard heet, vertelt ons dat hun druiven voornamelijk uit de gemeente Auxey-Duresses komen. De druiven worden gevinifieerd in hun wijnmakerij buiten Beaune en rijpen daar 11 maanden in vaten.

Prijs vanaf € 21,20

Hautes Côtes de Nuits Blanc, Bouchard Aîné & Fils Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Een bourgogne zoals we hem graag hebben. De wijngaarden liggen op de eerstvolgende helling van de Côte de Nuits, parallel aan de Côte des Grands Crus. De Hautes Côtes de Nuits hebben in totaal 100 hectare aan Chardonnay wijngaarden, die hetzelfde type vinificatie ondergaan als in de beroemde wijndorpen van Bourgondië.

Prijs vanaf € 23,60

Hautes Côtes de Nuits Rouge, Bouchard Aîné & Fils Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

De Hautes-Côtes lopen parallel aan en achter de Côte des Grands Crus de Bourgogne, vandaar de term "Hautes-Côtes". De Hautes-Côtes de Nuits beslaan 470 hectare Pinot Noir. In deze pittoreske Bourgogne vind je vaak de beste prijs-kwaliteitverhouding. De wijn wordt op traditionele wijze gevinifieerd en rijpt 8 maanden in vaten, waarvan 15% nieuw.

Prijs vanaf € 26,90