Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)Brown Brothers is één van de belangrijkste familiale wijnhuizen van Australië. Sinds 1889 neemt Brown Brothers deze pionierspositie in dankzij hun ervaringen met innovatieve rassen. Neem nu bijvoorbeeld de tarrango druif, die een unieke smaak bezit en door Brown Brothers gecreëerd werd door te experimenteren met een kruising van verschillende stammen. Voordat een geslaagd nieuw product in de markt wordt gezet, gaan er heel wat studies aan vooraf, gevolgd door verschillende vinificatie- en degustatietesten. Het familiale domein, het onderzoekscentrum, het hedonistisch centrum (waar de beste wijn & spijs combinaties worden uitgetest) en de wijnkelder liggen op Milawa, in het Noordoosten van de staat Victoria. Door de toenemende groei wordt het landgoed en de wijnkelder momenteel uitgebreid richting Tasmanië. Het gamma van Brown Brothers is het resultaat van meer dan 120 jaar onderzoek. Het is erg gevarieerd en goed inzetbaar bij vele gerechten. Het gamma heeft veel karakter, elke variëteit heeft een eigen verhaal en elke wijn wordt gekenmerkt door iets unieks. Laat u verrassen door een heerlijk assortiment van de andere kant van de wereld.
Crouchen & Riesling, Brown Brothers

Crouchen & Riesling, Brown Brothers Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

De crouchen-druif, van Baskische oorsprong, heeft sinds 1900 een thuis gevonden in Australië dankzij de familie Brown.

Prijs vanaf € 11,45

Tarrango, "Explorer Series" Brown Brothers, Victoria, Australië Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Tarrango is een druivensoort die in 1965 werd gecreëerd door de Portugese druivensoort Touriga te kruisen met de veelzijdige witte druivensoort Sultana. Het werd ontwikkeld om een lichte, frisse rode wijn te produceren, ideaal om in de zomer te drinken. Het dankt zijn naam aan de gemeente Tarrango, in het Mallee district in het noordwesten van Victoria. De wijn wordt gemaakt door koolzuurmaceratie van hele druiven.

Prijs vanaf € 11,45

Everton Red, Shiraz, Brown Brothers, Australië Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Everton wordt geoogst in verschillende wijngaarden in Zuid-Australië. Shiraz is de Australische naam voor de Syrah-druif uit de Rhônevallei, wat hier wijnen oplevert met een rijke smaak en zijdezachte tannines.

Prijs vanaf € 11,65

Everton White, Chardonnay, Brown Brothers Australië Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Een subtiele assemblage van verschillende percelen van chardonnay gecreëerd door één van de oudste wijnhuizen van Australië gerenommeerd voor hun innoverende werkwijze.

Prijs vanaf € 11,65

Zibibbo Rosa "Sparkling", Brown Brothers, Australie Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Een unieke kans om een lichte, mousserende wijn te proeven gemaakt van Muscat d'Alexandrie druiven en een klein percentage Cienna om de levendige roze kleur te verkrijgen. Een exotisch genot voor elke gelegenheid.

Prijs vanaf € 13,64

Chardonnay "Estate", King Valley, Brown Brothers Australië Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Alles wordt verbouwd en gebotteld op het familielandgoed in Milawa, Victoria. Hier begon in 1889 de lange geschiedenis van de uitmuntende familiewijnproductie van de Brown Brothers.

Prijs vanaf € 14,80

Shiraz "1889", Heathcote, Brown Brothers, Australië Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Deze shiraz, afkomstig van de staat Victoria (Millawa) heeft een boeket van rood fruit en kruiden (peper), rijk en soepel metmooie fijne tannines.

Prijs vanaf € 14,80

Shiraz Winemaker Series, Brown Brothers Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Zelfs de wijnmakers van Brown Brothers hebben hun favorieten. Deze wijngaard van Shiraz in Heathcote is een hartendiefje door de vrij unieke smaak. Krachtig en gul, rijk aan aroma’s van zwart fruit, goed kruidig en de fijne tannines zorgen voor een zachte finish. Een waar genoegen.

Prijs vanaf € 17,10

Durif, single vineyard Heathcote, Brown Brothers, Australie Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Durif staat door zijn morfologie synoniem voor kleine syrah en levert in Australië spectaculaire resultaten op. Heathcote is een alleenstaand perceel van Brown Brothers, gelegen op oostelijke hellingen in de staat Victoria.

Prijs vanaf € 17,45