Caminos CruzadosCaminhos Cruzados ligt in Quinta da Teixuga in Nélas, in het hart van de regio Dão. Dit landgoed van 40 hectare is eigendom van de familie Santos, die het imago van de Dao wil afstoffen. De wijngaard wordt regelmatig begraasd door een kudde schapen om ecologische redenen, biodiversiteit, natuurlijke bemesting, om compactie van de bodem te voorkomen... De Winery, waarvan de vorm is geïnspireerd op het logo van het bedrijf met zijn twee kruisende lijnen, past perfect in de omgeving. Het werd in 2017 op duurzame wijze afgewerkt. Het wijnhuis wordt de "nieuwe Dão" genoemd omdat het het resultaat is van zeer technisch en uitdagend werk. Alles is erop gericht om moderne, complexe, authentieke en gastronomische wijnen te produceren, met een mooie identiteit.
Caminos Cruzados Branco, Dao DOP

Caminos Cruzados Branco, Dao DOP Caminos Cruzados

Het is een domein dat moderniteit en traditie combineert. Moderniteit door de in 2017 gebouwde en ecologisch en duurzaam ontworpen kelder. De apparatuur maakt de vinificatie van frisse, harmonieuze en gastronomische wijnen mogelijk. Deze witte wijn is samengesteld uit drie traditionele druivensoorten om een evenwicht te bereiken dat kenmerkend is voor de goede witte wijnen van deze streek.

Prijs vanaf € 11,40

Caminos Cruzados Tinto, Dao DOP Caminos Cruzados

Als we het over Caminos Cruzados hebben, hebben we het over de nieuwe Dao. De familie Santos heeft er alles aan gedaan om moderne wijnen te maken zonder ook maar iets van de typiciteit van de Dao te verliezen. De ultramoderne wijnmakerij werd in 2017 voltooid met het oog op duurzaamheid. De traditionele druivenrassen worden geteeld op granietbodems waar het gras regelmatig wordt begraasd door kuddes die onderweg mest geven. Ecologie, duurzaamheid, biodiversiteit en bruikbaarheid zijn de sleutelwoorden die de Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz & Jaen druiven transformeren tot een eigentijdse, fruitige en gulle wijn.

Prijs vanaf € 11,40