Castello BonomiFranciacorta dankt zijn naam aan de Benedictijner monniken die in de Middeleeuwen met wijnbouw en wijnbereiding begonnen. Het grote succes van Franciacorta dateert echter van het midden van de 19e eeuw. Het prachtige kasteel in Art Nouveau-stijl is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Het is omgeven door terrasvormige wijngaarden met een unieke ligging en bodem, waardoor de chardonnay en pinot noir, waarvan de wijnen worden gemaakt, uitstekend tot hun recht komen. In 2008 werd het domein gekocht door de familie Paladin. Met kennis komt kunde, wat zich vertaalt in erkenning door professionals.
Franciacorta DOCG Millesimato "Satèn", Castello Bonomi

Franciacorta DOCG Millesimato "Satèn", Castello Bonomi Castello Bonomi

Castello Bonomi is het enige wijnproducerende kasteel in Lombardije, omgeven door terrasvormige wijngaarden op een uitzonderlijk terroir. De ster van het domein is de Satèn Brut, een 100% chardonnay blanc de blanc, die gedegorgeerd werd na meer dan 50 maanden sur lattes.

Prijs vanaf € 36,00

Franciacorta DOCG, Dosage Zero, Millesimato Castello Bonomi Castello Bonomi

Castello Bonomi, omgeven door terrasvormige wijngaarden op een bijzondere kalksteenbodem, vormt het perfecte decor voor de champagne-druivenrassen pinot noir en chardonnay (50-50). Zero Dosage wil zeggen geen toevoeging van dosagelikeur. Een lange rijpingsperiode van 80 maanden geeft de wijn zijn pure terroirexpressie.

Prijs vanaf € 44,25