Champagne Taittinger is er trots op om, zonder enige uitzondering, elk jaar opnieuw een brut te produceren met een groot deel chardonnay en met een minimum van 3 jaar veroudering in de kelder.
Een droge dosering (17,5 g/l rietsuiker) in combinatie met de rijpheid van een langzame kelderrijping geeft deze wijn de rondheid en zachtheid die nodig zijn voor een "nachtelijke" champagne.
Deze rosé champagne bestaat uit een selectie van de beste pinot noirs en een groot gedeelte chardonnay. Hij geeft perfect de elegante en delicate stijl van het champagnehuis Taittinger weer.
Dit is een champagne voor het dessert, of voor het begin of het einde van een uitgaansavond. Hij is zowel gulzig als stuivend.
Een "grand cru" blend van 50% chardonnay en 50% pinot noir. Deze champagne verbindt finesse met complexiteit en heeft een zeer goede verhouding tussen frisheid en aromatische expressie.
De champagne "van het domein" is samengesteld uit 45% chardonnay en 55% pinot noir. Beiden zijn uitsluitend afkomstig van de wijngaarden rond de Château de la Marquetterie. Het volle en harmonieuze karakter borrelt naar boven in deze krachtige gestructureerde cuvée.
Deze grote gastronomische champagne werd gemaakt van "grand cru" percelen, waarvan 50% chardonnay, afkomstig van de Côte des Blancs, en 50% pinot noir van de Montagne de Reims. Hij wordt enkel gemaakt bij uitzonderlijke oogst van superieure kwaliteit.