Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru ClasséChateau Lamothe-Bouscaut, vesting daterend uit de XIIe eeuw, ligt in Cadaujac op 200 m van Chateau Bouscaut, is vandaag eigendom van Sophie Lurton. Vroeger stond het domein op de kaart van Belleym onder de naam Lamothe, waaraan in 1881 de naam Bouscaut werd toegevoegd. In de XIXe eeuw bereikt de reputatie van de wijnen van Lamothe een hoogtepunt. Het domein bestaat uit een doorlopend geheel van 12 ha. Daarvan is 9 ha beplant met voornamelijk cabernet sauvignon, een druivensoort die zich uitstekend thuis voelt op de zanderige bodem, vermengd met diepliggende kiezels.
Château Lamothe Bouscaut Blanc, Pessac-Léognan

Château Lamothe Bouscaut Blanc, Pessac-Léognan Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Dit prachtige kasteel uit de XVIIe eeuw is gelegen in Cadaujac. Trouw aan terroir en aan voortdurende verbetering onderheven. Hij is gemaakt uit een evenwichtige blend van sémillon en muscadelle.

Prijs vanaf € 24,10

Château Lamothe Bouscaut Rouge, Pessac-Léognan Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Dit kasteel in Cadaujac bestaat al sinds de middeleeuwen. Het werd gekocht door de familie Lurton, maar wordt gerund door Sophie Lurton. De wijn is voornamelijk gemaakt van merlot aangevuld met cabernet sauvignon.

Prijs vanaf € 24,10

Château Bouscaut Rouge, Pessac-Léognan Grand Cru Classé Château Bouscaut, Pessac-Léognan, Grand Cru Classé

Een grand cru classé uit de Pessac-Léognan, samengesteld uit een klein gedeelte merlot, aangevuld met cabernet sauvignon en een beetje malbec. Sappige, vlezige wijn die zowel krachtig als harmonieus is, een sterk karakter bezit en nog aantrekkelijker wordt na tien jaar bewaring.

Prijs vanaf € 32,15