Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru ClasséHet kasteel Carbonnieux is een van de oudste in de regio Bordeaux en werd door de Benedictijnen van de Abdij van Sainte-Croix in de 12de eeuw gesticht. In 1956 kwam het kasteel in bezit van Marc Perrin, dat in 1959 een "Cru Classé" werd, zowel in rood als wit. Vandaag de dag zetten Eric en Philibert, de kleinkinderen, het harde werk voort. Het domein Carbonnieux telt momenteel zo’n 170 hectare grond waarvan 92 ha wijngaarden met een gelijke verdeling tussen rode en witte variëteiten.
Château Carbonnieux Blanc, Cr Classé Pessac-Léognan

Château Carbonnieux Blanc, Cr Classé Pessac-Léognan Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé

De 45 hectare sauvignon en semillon wijngaarden liggen op de hellingen van de gemeente Pessac, nabij Bordeaux. Na de handmatige oogst wordt de wijn geperst en koud bezonken. De wijn wordt vervolgens gefermenteerd en 10 maanden gerijpt in eiken vaten, waarvan 25% nieuw, waar regelmatig geroerd wordt.

Prijs vanaf € 41,30

Château Carbonnieux Rouge, Grand Cru Classé Château Carbonnieux, Pessac-Léognon, Grand Cru Classé

Dit château is een van de oudste en grootste domeinen in de Bordeauxstreek, gelegen op de top van een prachtige heuvel met 100ha wijngaarden, waarvan de helft gereserveerd is voor rode wijnen. We waren onder de indruk van de kelder met 1000 vaten.

Prijs vanaf € 41,30