Château de la RoulerieChâteau de la Roulerie domineert de Saint-Aubin vallei en is eigendom van Philippe en Marie Germain. De gebouwen dateren uit het einde van de 19e eeuw, maar de "winery" werd in 2009 gerenoveerd. Het grootste deel van de wijngaard ligt op een schisthelling die een kleine inham vormt, met 30 hectare chenin en 12 hectare cabernet franc. De wijnen dragen de appellations Anjou en Coteaux du Layon. Om deze 'klassiekers' af te stoffen en te vernieuwen, noemen ze de Anjou Blanc p'tit chenin en de Coteaux du Layon p'tit layon. Het doel is om een goede, sympathieke, droge, makkelijk drinkbare, biologische, democratische wijn te maken met weinig suiker voor de p'tit Layon en een knapperige frisheid voor de chenin.
Anjou Blanc Bio, Ptit Chenin, Château de la Roulerie

Anjou Blanc Bio, Ptit Chenin, Château de la Roulerie Château de la Roulerie

Deze droge wijn gemaakt van de chenindruif uit de appellatie Anjou, is het waard om meer bekendheid te krijgen. De druiven werden biologisch geteeld en handmatig geoogst, vervolgens gevinifieerd en ‘sur lie’ gerijpt in 500 liter vaten ter bevordering van de aromatische ontwikkeling. Het is bij uitstek een wijn voor de gezellige momenten.

Prijs vanaf € 12,60

Le P'tit Layon, Coteaux du Layon Bio, Château de la Roulerie Château de la Roulerie

Een genot: Philippe, de wijnmaker, had het idee om te oogsten op de grens van overrijpheid om een lichte demi-sec te maken in plaats van de typische moeleux-wijn van de Côteaux du Layon. Daardoor is de wijn fruitiger met minder suiker en minder zwavel, wat ook typisch is voor biologische wijnen.

Prijs vanaf € 16,90