Château des Eyssards, BergeracChâteau des Eyssards, een prachtig wijndomein met 55 hectare wijngaarden, wordt geëxploiteerd door Pascal Cuisset, één van de meest getalenteerde wijnmakers in de regio. Hoewel Pascal de meest moderne vinificatie technieken gebruikt, blijft zijn diepe overtuiging: «goede druiven maken goede wijn, en het werk gebeurt voornamelijk in de wijngaard ». Dat deze overtuiging in de praktijk wordt toegepast is duidelijk herkenbaar in zijn wijnen, gul en goed gemaakt: « steeds een glas vol druiven ». Flavie Cuisset staat tegenwoordig haar vader met raad en daad bij op de exploitatie.
Côtes de Bergerac Moelleux, Château des Eyssards

Côtes de Bergerac Moelleux, Château des Eyssards Château des Eyssards, Bergerac

De appellation Côtes de Bergerac Moelleux is officieel Côtes de Bergerac geworden, maar hij blijft licht zoet met 40 g/l natuurlijke suikers. Dit is een zeer geslaagde wijn met een fijne expressie, waarschijnlijk dankzij de ligging vlak naast Saussignac. Om dit te bereiken beschikt de familie Cuisset over alle moderne apparatuur en uitzonderlijke traditionele knowhow.

Prijs vanaf € 7,05

Bergerac Blanc, Château des Eyssards Château des Eyssards, Bergerac

Château des Eyssards is een 48 hectare groot landgoed gelegen in de Dordogne op de grens met de Gironde, slechts 4 km ten zuiden van Saussignac. Pascal en zijn dochter Flavier Cuisset dagen zichzelf bij elke wijnoogst uit, zowel in de wijngaarden als bij de vinificatie. Ze moeten zich aanpassend tussen moderniteit en traditie om de perfecte wijn te produceren.

Prijs vanaf € 7,25

Bergerac Rouge, Château des Eyssards Château des Eyssards, Bergerac

De wijngaard is verankerd in het platteland van de Dordogne, grenzend aan de Gironde. Dit is een zeer betaalbare wijn voor de kwaliteit die hij biedt. De wijngaarden worden op duurzame wijze bewerkt, met uitsluitend organische bemesting om leven te bevorderen in de bodem wat en dat geeft expressieve wijnen.

Prijs vanaf € 7,25

Bergerac Rosé, Château des Eyssards Château des Eyssards, Bergerac

Deze rosé is gemaakt van 2 grootse druivensoorten : merlot, die hem zijn rondheid geeft, en cabernet sauvignon die zorgt voor een stevig karakter. Een gestructureerde kersenrode rosé met aroma's van rood zomerfruit.

Prijs vanaf € 7,25

Château des Eyssards, Cuvée Prestige, Bergerac Blanc Château des Eyssards, Bergerac

Een assemblage van sauvignon, semillon en muscadelle. De gisting en lagering gebeuren in franse eiken vaten. De wijn bezit aroma's die aan edele pessac-leognan doen denken maar wel iets lichter van smaak en lichter verteerbaar.

Prijs vanaf € 11,20

Château des Eyssards, Cuvée Prestige, Bergerac Rouge Château des Eyssards, Bergerac

Deze wijn is samengesteld uit merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon en wordt een jaar in franse eiken vaten bewaard. De wijn bezit het karakter van grote namen in Bordeaux met edele tannines, ondersteund door een houten toets waarbij hij ook een paar jaar bewaard kan worden.

Prijs vanaf € 11,20