Château Duhart-Milon, Pauillac 4ième Grand Cru ClasséOp het moment van de classificatie van 1855 werd Duhart-Milon, eigendom van de Castéja familie, erkend als een kwaliteitsterroir en geklasseerd als een 4e Grand Cru Classé in Pauillac. Vanaf 1935 zonk het Château Duhart-Milon zachtjes aan weg, tot in 1962 buurman Lafite Rothschild het goed kocht. Met man en macht werd er gerooid, gedraineerd, aangeplant en werden er aangrenzende percelen aan toegevoegd. De wijngaard groeide tussen 1975 en 2001 met 30 hectaren en de kwaliteit ging er jaar na jaar terug de hoogte in tot op het niveau van zijn 4e Grand Cru Classé status. Vanaf 2003 is iedereen het eens over het grote potentieel van Duhart-Milon.
Moulin de Duhart, Pauillac, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Moulin de Duhart, Pauillac, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Château Duhart-Milon, Pauillac 4ième Grand Cru Classé

Het tweede label is vernoemd naar een molen aan de Carruades naast de Duhart-Milon wijngaard. Gemaakt van jongere wijnstokken en hij werd bovendien minder lang op vat gerijpt dan zijn grote broer.

Prijs vanaf € 53,85