Château Haut-Bages Libéral, Pauillac, 5ème Gd Cru ClasséDe familie Libéral beheerde het domein aan het begin van de XVIIIe eeuw. Ze verkochten het grootste deel van de oogst in België en Nederland. Deze kenners verzamelden 30 ha van de beste terroirs van Pauillac. De helft van deze vijfde cru classé in 1855 grenst aan Château Latour en de andere helft ligt achter Château Pichon Baron, gelegen op de hoogten van de veldnaam «Bages», groot plateau in het zuiden van Pauillac. De percelen van het domein bevinden zich op twee bodemsoorten, een bestaande uit diepgelegen kiezel en de andere op kalkhoudende klei- en krijtbodem, liggend op een fundament van kalksteen, een gunstige factor voor de natuurlijke afwatering. De uitzonderlijke terroir in Pauillac, zo gul aangeboden door de natuur, laat toe zulke mooie wijnen te maken. Met de komst van de familie Villars in 1983 hervond Château Haut-Bages Libéral haar glans van weleer. Ze herzag volledig de installaties voor de vinificatie en adopteerde een nieuwe, natuurlijke benadering van de wijnbouw. Sinds 2009 worden op het domein biologische en biodynamische ervaringen opgedaan. Volgens Claire Villars wordt niet minder dan 90% van het werk gedaan in de wijngaard. Het idee is om het voortreffelijke terroir van Château Haut-Bages Libéral tot zijn recht te laten komen in haar wijnen. Aldus, produceert ze genereuze wijnen, zowel krachtig als elegant.
La Fleur de Haut-Bages Libéral, Pauillac

La Fleur de Haut-Bages Libéral, Pauillac Château Haut-Bages Libéral, Pauillac, 5ème Gd Cru Classé

Het tweede label, gemaakt van jongere wijnstokken, krijgt dezelfde aandacht als zijn grotere broer. Hij combineert de kracht van de terroir van Pauillac en de charme van jonge wijnstokken met fruit en frisheid.

Prijs vanaf € 34,80

Château Haut-Bages Libéral, Pauillac 5ème Grand Cru Classé Château Haut-Bages Libéral, Pauillac, 5ème Gd Cru Classé

Dit kasteel heeft 30 ha wijngaarden, waarvan sommige in de nabijheid van prestigieus Latour en Pichon Longueville liggen. Een typische Pauillac, gemaakt van 75% cabernet sauvignon. Hij werd houtgelagerd, waarvan 40% op nieuwe eiken vaten. Een krachtige, elegante wijn, perfect in balans.

Prijs vanaf € 49,90